Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Za rehabilitacijo gospodarskega kriminalca Kordeža skrbita Jože P. Damijan in Dejan Steinbuch

Deli na:
Za rehabilitacijo gospodarskega kriminalca Kordeža skrbita Jože P. Damijan in Dejan Steinbuch

Foto: Primož Lavre

Obsojenemu kriminalcu Binetu Kordežu, ki je v začetku 2016 priznal kar 11 kaznivih dejanj (!), povezanih z oškodovanjem Merkurja, vsak dan bolj rastejo krila.

Namesto da bi se od sramu pogreznil v zemljo, za vedno izginil iz javnosti in se v zaporu kesal svojih dejanj, s katerimi je oškodoval vse nas davkoplačevalce, v zaporu živi na naš račun in se iz nas redno norčuje v svojih kolumnah. Merkur, ki ga je Kordež s svojimi kriminalnimi dejanji spravil na kolena, je kriv za 260 milijonov bruto slabih bančnih terjatev, ki so bile prenesene na slabo banko. Ker Merkur ni plačal bančnih dolgov, smo jih namesto njega morali začeti odplačevati davkoplačevalci z državnim dolgom. Gre za drugi največji znesek slabih terjatev v bančni luknji, takoj za cerkvenima Zvonoma. Zato bi se morala bančna luknja dejansko preimenovati v Kordeževo luknjo dolgov.

Za rehabilitacijo tega najhujšega gospodarskega kriminalca v samostojni državi vseskozi skrbi Jože P. Damijan, ki ga od prve pravnomočne obsodbe do danes gosti na svojem blogu. Jože Mencinger je kriminalcu Kordežu napisal uvodnik, dejansko nekritično obrambo, za knjigo Kam je izginilo deset milijard? (2015) v času, ko se je Kordež pogajal za priznanje 11 kaznivih dejanj. Mencinger je Kordeža branil tudi v dokumentarcu Do vrha in nazaj (2015), kjer je Kordeža prikazoval kot ubogo žrtev, čeprav je Kordež rabelj, njegove žrtve pa smo v resnici vsi mi, davkoplačevalci. Kordež je ena najbolj amoralnih figur v samostojni državi. To je pokazal s priznanjem kaznivih dejanj, ki so sama po sebi amoralna. Ker je amoralen, se za svoja dejanja vse do danes ni pokesal, temveč v svojih kolumnah napada svoje kritike in celo politiki predlaga rešitve, ki so njegov Merkur pripeljale v propad, njega samega v zapor in povzročile bančno luknjo.

Damijanu in Mencingerju predlagam, da Kordeža imenujeta še za nadzornika stroškov drugega tira v njunem »veleetičnem«Svetu za civilni nadzor nad projektom drugi tir. Bankrot in gospodarski kriminal zagotovljena!

Zaradi krčevitega prizadevanja za rehabilitacijo kriminalca Kordeža je najbolj odgovoren Jože P. Damijan, ki celo razglaša, da deluje na »etični pogon«. Ta človek je naredil kariero z neizprosnim lovom na te ali one »tranzicijske bandite«. Le kriminalec Kordež ima pri Damijanu popolno imuniteto. Ko je Kordež prvič odšel služit zaporno kazen na Dob, mu je Damijan začel objavljati kolumne na svojem blogu in s tem takoj zmanjšal težo dosojene kazni, saj je tega kriminalca meni nič, tebi nič takoj rehabilitiral. Tudi ko je Kordež v začetku 2016 na sodišču jasno in glasno priznal 11 kaznivih dejanj, je še vedno ostal redni kolumnist na Damijanovem blogu. Kajti Damijanov blog ni na etični, temveč na »kriminalni pogon«!

Če preletimo Kordeževe kolumne na Damijan.org, vidimo, da redno pljuva podavkoplačevalcih, ki moramo odplačevati njegovobančno luknjo in lastno krivdo vali na Bruselj?! Bori se proti prodaji NLB, da bi kordeži spet dobili kredite »na dobro ime« in nas znova zapufali do neba. Da bi se priliznil svojemu podporniku Damijanu, navija tudi za drugi tir, ki je sopomenka za novo bančno luknjo, in se seveda bori proti referendumu o drugem tiru.Zato Damijanu in Mencingerju predlagam, da Kordeža imenujeta še za nadzornika stroškov drugega tira v njunem »veleetičnem« Svetu za civilni nadzor nad projektom drugi tir. Bankrot in gospodarski kriminal zagotovljena!

Za rehabilitacijo obsojenega kriminalca Kordeža skrbi tudi neregistrirani lobist Dejan Steinbuch, urednik spletnega portala Portal plus, ki se ponaša z zgolj srednješolsko izobrazbo. Steinbuch se sicer predstavlja za velikega borca proti kriminalu in na svoji spletni strani nenehno preganja lopove, kriminalce, bandite ipd., hkrati od začetka leta objavlja kolumne obsojenemu kriminalcu Kordežu. In ne samo to, v imenu uredništva je Steinbuch pod Kordeževo kolumno »forumašem« zagrozil, da bo cenzuriral kritike na račun kriminalca Kordeža in njegovih spornih dejanj. Pri Steinbuchu namreč obsojenemu kriminalcu ne smeš reči kriminalec. Kje pa! Ne zanimajo ga Kordeževa kriminalna dejanja, ker njegov portal ni spovednica ne sodišče?! Razen ko nenehno sodi o drugih, ki nismo obsojeni kriminalci!

Zato ni presenetljivo, da se je Steinbuch spravil name in me označil za fašistko, ko sem za Kordeževega podpornika Jožeta Mencingerja zapisala, da je sovražnik ljudstva, saj je prav Mencinger na začetku tranzicije rdeče direktorje spodbujal h kraji družbenega premoženja, to je premoženja vseh nas – ljudstva. Take kot Mencinger, ki javno spodbujajo h kriminalu, je treba po Steinbuchu zaščititi pred kritiko, še bolj pa obsojene kriminalce, kot je Kordež. Zaradi sramotne rehabilitacije kriminalca Kordeža svetujem Steinbuchu, da svojo spletno stran preimenuje v Portal kriminal, zame pa naj napiše, da moram jaz namesto Kordeža v zapor! Pijane upokojenke iz Štepanjskega naselja mu bodo zagotovo ploskale.

V Sloveniji smo priča kroničnemu izkrivljanju realnosti v zvezi z bančno luknjo in krčevitim prizadevanjem za predstavitev krivcev, kot je Kordež, za žrtve, čeprav je Kordež dejansko rabelj vseh nas davkoplačevalcev, ki bomo desetletja in desetletja plačevali njegovo bančno luknjo s previsokimi davki. Od celotne falange javnih osebnosti, ki si tako ali drugače prizadevajo za Kordeževo rehabilitacijo, in njegovega vedno bolj ošabnega pisanja, lahko upravičeno pričakujemo, da bo ta kriminalec v posmeh vsem davkoplačevalcem kmalu predčasno izpuščen iz zapora. Slovenija je res nizko padla!

KOLUMNA IZRAŽA STALIŠČA AVTORJA IN NE NUJNO UREDNIŠTVA REPORTERJA