premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Vasletova pisma s fronte: Janković in druga slovenska osamosvojitev

Deli na:
Vasletova pisma s fronte: Janković in druga slovenska osamosvojitev

Od kod Jankoviću tolikšna moč, da ima poglavitne medije in novinarje v svojem objemu ne glede na hude obtožbe in sume, ki jih je deležen? Ima tolikšno moč prepričevanja? Je že od daleč videti nedolžen? Ne, ne, mediji pač delujejo po revolucionarnem izročilu, da je njihov kulturni boj, ki ga gojijo, pravičen ne glede na to, kdo so udeleženci te njihove vojne. Saj še Tita iz groba vlečejo kot svojo ikono, kar je sicer morbidno, ampak pri nekaterih ljudeh to vžge.

Temu na levici pravijo nostalgija, yu-nostalgija, ko ni bilo toaletnega papirja, zobne paste, kave, ženskih vložkov, ko je inflacija divjala v tisoče odstotkih na teden; ko je bilo treba podkupiti trgovko, ali biti v žlahti z njo, da si dobil pol kile pralnega praška, da se nisi usmradil do konca v tistem njihovem socializmu s človeškim obrazom. Ko so bili oni drugi po zaporih, ali v emigraciji; ko je bila dovoljena le ena misel in en pogled na svet… To je nostalgija, ne pa ikonografija tipa hura, dan mladosti in štafete.

Zato je fino, če imajo svoje FDV-je kot pralnice duš za novo levo generacije laži. Zato je dobro, da imajo dve pravni državi, ker eno potrebujejo za svojo nedolžnost. Zato je super, da imajo svoj del policije, ki lahko državo spravi na kolena, da obračuna s tistimi, s katerimi se politično in ideološko razhaja. In temu potem rečejo boj za pravični status in ne policijski udar na državo.

Zoran Janković je komentiral začetek sodne preiskave proti sebi v zadevi Mercator in vsi mediji so to objavili.

Ko je Janša rekel, da ni J v tisti obskurni finski filmski zgodbi, so ga napadli iz vseh orožij, da nima kaj pojasnjevati, ker je vse jasno.

Pri Jankoviću od prvega dne izbruha Dursovih dokumentov velja domneva nedolžnosti, Janša je bil takoj obsojen. Vodilno vlogo pri sojenju in razsodbi je opravil sodni senat Dela, sodil pa je sodnik pripravnik Dejan Karba. V poroti so bili oni iz drugih medijev. Janković v medijih nima sodnika, ima pa zaveznike.

Janševa obtožnica je simulacija abstraktnosti, nejasnosti in ne-zločina: neznanega dne na neznani lokaciji…Jankovićeva je konkretna: s podatki, udeleženci, firmami, transakcijskimi računi. Logično gledano je Janša v tej zgodbi seveda popolnoma nedolžen, Janković pa ne. Pravno pa sta nedolžna oba. Pri tem je zanimivo obnašanje na t.i. levici: Janšo so tako rekoč sežigali na grmadi svojega levičarskega poštenja, zdaj, ko jim je izbruhnil samooklicani veliki vodja levice, je pa malo nerodno in se umikajo in branijo svojega Zokija na vse pretege.

Najhuje je članom procesije, ostarele frakcije razsute slovenske levice. To, da viharno in histerično Jankovića v naprej brani šefica upokojenske stranke Mateja Kožuh Novakova, je še nekam jasno – ona ne potrebuje nobenih argumentov, ker je po tem znana. A kaj bo porekel udeleženec procesije France Bučar? Nič, bo molčal, ali pa bo kaj nakladal o tem, da ta država ni to, kar smo hoteli leta 1991. Res ni, z njegovimi sprenevedanji vred ne. Stanovnik je tudi tiho. Verjetno v zastojnkarskem Jankovićevem varovanem stanovanju lika in kuha, pa nima časa. Saj bo še kakšna njegova proslava kje v hribih, kjer domuje ona njegova starka, ki je na robu preživetja in bo lahko rohnel, da imperialističnim silam ne bodo dovolili, da bi predsednika Jnakovića takole napadale. Dobro, Stanovnik je pač že skorja pri stotih in si še vedno gre partizane in domobrance, zato je čudno, da ga niso vzeli vsaj za častnega predsednika Jankovićevega podmladka, ko je tako otročji.

Milan Kučan je sicer Jankovićev ata, ampak on je lahko ata vsakomur, ni pa nujno, da je njihov prijatelj. Ko je čas, jih odpiše kot je to storil z Borutom Pahorjem. In isto bo storil z Jankovićem, če bo njegova pragmatična ideologija tako sklenila.

Danilo Türk? On je načelen mož in ga drugorazredne teme ne zanimajo. On pravi, da strankarskih zadev ne komentira, ker to ne bi bilo predsedniško. Je pa predsedniško, ko je treba sesuvati desnico in kaj grobega, umazanega reči o Janši.

Po vsem tem si povprečno normalen človek reče: to državo bo treba še enkrat osamosvojiti. Od jankovićev in neo-komunistične elite, od procesij, od vladavine ulice v Murglah, od drugorazrednih predsednikov in od repetovskih ponarejevalcev zgodovine.