Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Televizija Teheran: vsak ponedeljek od 6.00 do 24.00 do leta 2050

Deli na:
Televizija Teheran: vsak ponedeljek od 6.00 do 24.00 do leta 2050

7.00 – Dobro jutro in druga redna jutranja poročila: afero Patria komentirajo novi obrazi tretje poti: Manca Košir, Bernarda Jeklin, Gregor Golobič, Majda Širca, Vinko Vasle in Katarina Kresal; minister za delo in socialo Ivan Svetlik komentira afero Patria v luči dela na črno in enormnega povečanja števila brezposelnih; šport: kako je afera Patria negativno vplivala na rezultate Špika in Čopa na svetovnem veslaškem prvenstvu.
9.30 – Pisave, ponovitev: rokopisna dediščina (Cvikl, Rop, Cekuta) v aferi Patria.
10.00 – Izredno javljanje izpred Okrajnega sodišča v Ljubljani – zakaj je Janša prišel na sojenje v kratkih rokavih in kaj to pomeni za njegovo krivdo; sodišče je prepričano, da nekateri dokumenti ne morejo biti v finščini, lahko pa bi bili v kitajščini. Dokumente bodo zdaj kompromisno prevedli v japonščino.
11.30 – Ljudje in zemlja – posebna oddaja o Finski, poseben portret novinarja Berglunda.
13.00 – Poročila – v sodnem procesu Patria se zapleta: Janez Janša napovedal, da bo imel sedemnajsturni obrambni nagovor; sodnico so morali hladiti z mrzlo vodo, tožilec Ferlinc zagrozil s pritožbo na OZN in angažiranjem modrih čelad.
13.20 – Slovenski magazin, mozaična oddaja: deset kamenčkov v mozaik krivcev v aferi Patria. Prvi kamenček: zakaj so obtoženi krivi. Drugi kamenček: zakaj obtoženi morajo biti krivi. Tretji, četrti in peti kamenček: biografija Janeza Janše – od kraje vojaškega dokumenta do namena sprejemanja obljube korupcije ali Janez Janša kot specialni povratnik. Šesti, sedmi in osmi kamenček: prenos iz kamnoloma Pirešica. Deveti in deseti kamenček: kamen v hrbet obtoženim.
15.40 – Dober dan, Koroška: afera Patria in njen vpliv na dvojezične table na avstrijskem Koroškem. Posebni del: ali je pokojni Jörg Haider res hotel Janši prodati lovsko puško in zakaj se to ni zgodilo?
17.00 – Slovenska kronika: vpliv afere Patria na govorjenje župana Komende o kuvertah oziroma slabi zgledi očitno vlečejo in vloga Janeza Janše; Javor v Pivki v stečaj zaradi afere Patria in vpliv Janeza Janše; to poletje obisk v Postojnski jami upadel za polovico zaradi afere Patria in Janeza Janše; v Mežiški dolini se drevje še kar naprej suši zaradi korupcije v aferi Patria in Janeza Janše.
17.30 – Duhovni utrip: bankrot mariborske nadškofije v luči korupcijske afere Patria.
17.45 – Pogled na … Brez komentarja: nemi posnetki z današnjega sojenja v aferi Patria s poudarkom na obraz Janeza Janše v prvem planu, desni profil.
17.55 – Minute za jezik: jezikovne, slovenistične in slogovne napake v govorih obrambe Janeza Janše in soobtoženih – ocenjuje Slavko Ziherl, psihiater.
18.20 – Nenavadne zgodbice: risana serija Walter Volk in evri v nogavicah.


18.30 – Tom in Jerry – risana serija, prvi del: Janša pri obrambi v zadevi Patria kot maček Tom okrog vrele kaše.
18.55 – Vreme: na Miklošičevi, kjer poteka sojenje obtoženim v zadevi Patria, tri ure padala toča, vmes je snežilo, pet minut orkana Janša, nastale pa so tudi poplave. Janša spet trdi, da s tem nima nič.
19.00 – TV-gnevnik: na začetku neposredni prenos odhoda obtoženih v aferi Patria z ljubljanskega okrožnega sodišča – komentira Sašo Hribar – teza: zakaj so jim sploh pustili oditi; osvoboditelji Libije v arhivu Gadafijeve tajne službe odkrili črko J – iz Črnuške gmajne poroča specialni dopisnik Jurij Gustinčič; Adria Airways bo potonila, ker je šla podkupnina iz afere Patria v napačne roke – komentira vrhunski ekonomist za vse čase Maks Tajnikar; ribiška sezona na obali katastrofalna, Janša se spet nekaj izgovarja.
19.40 – Vreme: gasilci na Miklošičevi, kjer poteka sojenje v aferi Patria, komajda rešili tožilsko togo Ferlinca.
19.45 – Šport: slovenska košarkarska reprezentanca napovedala protestni štrajk na evropskem prvenstvu, če obtoženih v aferi Patria ne obsodijo brez sojenja.
20.00 – Tednik: zbolel na spolovilu zaradi prizadetosti ob aferi Patria; sedemnajstčlanska družina težko shaja, ker je zadnja tri leta opozicija uničila državo, in afera Patria; veterinarska uprava utemeljeno sumi, da so poginuli lipicanci v neposredni zvezi z izbruhom afere Patria; že devetnajstič oropali pošto na Krasu, kjer naj bi bil skrit korupcijski denar iz afere Patria, roparji pa niso nič našli. Očitno so slepi.
21.00 – Studio City: soočenje Janeza Janše z Janezom Janšo brez Janeza Janše, vmes oglasi.
22.00 – Odmevi: soočenje, tožilec Ferlinc o obtoženih v aferi Patria; načrt zdravstvene reforme propadel, ker so Finci dali denar za obljube podkupnin, namesto da bi ga dali v slovensko zdravstvo; zakaj je čisto mogoče, da Janša ni dobil nič, ampak samo zato, ker je zvit (posebna izjava Franka Jurija); prihod in odhod z današnje obravnave v kazenski zadevi afera Patria – psihoanalitično komentira Tadej Slapnik – teza: prihajajo počasi, odhajajo hitro, to kaže na slabo vest obtoženih.
23.00 – Omizje: kaj z vidika pravne države, kazenskega zakonika, zakona o kazenskem postopku in krivde obtoženih v aferi Patria pomeni pomanjkanje enega stola. Uravnoteženi udeleženci: Dejan Karba, Janez Markeš, Vlado Miheljak, Boris Vezjak, Darko Štrajn, Boštjan Zalar, Janko Lorenci, Boris Jež, Jože Poglajen, Primož Cirman, Grega Repovž, Tomaž Ranc in Matija Stepišnik.

P. S. Po drugi uri zjutraj specialna izdaja Pogledov Slovenije: škiljenje v afero Patria.