favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Stric iz ozadja: Kako bomo likali podobo kandidata Türka

Deli na:
Stric iz ozadja: Kako bomo likali podobo kandidata Türka

Zadeve v državi se zelo zaostrujejo! Zdaj so naši nasprotniki javno razkrinkali celo volilni štab dragega predsednika in ljubljenega vodje kadrovske politike na Magistratu in v Pozitivni Sloveniji dr. Danila Türka. Tja se je zatekel v anonimnost Mermalovega imperija BTC, da bi lahko v tišini skupaj s Francijem Perčičem – izvedencem za Elanov stečaj in poznavalcem političnega podzemlja – naredili primerno taktiko in strategijo za zmago na predsedniških volitvah.

Naši seveda zaupamo vanj, vendar pa je nekaj motečih elementov, ki jih je treba onesposobiti, ker nam kvarijo igro. Na primer kaj narediti, da našemu predsedniku in kandidatu ne bodo več govorili drugorazredni! Tu še šef njegovega volilnega štaba Igor Pribac nima prave ideje, čeprav je profesor doktor. Filozofsko, sociološko in politično vprašanje torej je, kako iz drugorazrednega narediti prvorazrednega. Pribac je zadnjič v TV Odmevih to poskušal tako, da je za Türka rekel, da bo rešil državo in da je tako in tako preprečil politično krizo; da smo se izvili iz gospodarske in politične krize po njegovi zaslugi. Potem sem bral druge odmeve, v katerih so se iz tega grdo norčevali. Če pogledate malo naokrog, ni nikjer več nobene krize in jo bo še manj, če bo Türk še enkrat predsednik. Če je kje še kakšen ostanek krize, se pa ve, da je treba odgovorne iskati v vladavini Janeza Janše.

Tudi zgodovinsko gledano imata predsednik Türk in kandidat Türk zasluge za preprečevanje kriz. Saj se spomnite naše vladavine KGB, ki jo je tako rekoč iz nič naredil prav naš predsednik in kandidat in ki je v hudih razmerah bivanja Janeza Janše v državi vzdržala cela tri leta. Ne gre pozabiti na Türkovo navdušenje nad Zoranom Jankovićem, ki še traja, le da je naš predsednik in kandidat zdaj malo bolj previden, kajti Janković je že super dečko, samo tu pa tam gre malo čez rob. To pa je značilnost dobrih menedžerjev in slabih politikov.

Človek pač ne more biti vse. A se je Jankoviću mogoče kdo opravičil, ko se je namigovalo, da pere denar, potem pa je povedal, da še pralnega stroja ne zna prižgati? Po nesramnih hišnih preiskavah se je zdaj pokazalo, da bi lahko pralni stroj za denar uporabljal kvečjemu njegov drugorojenec Jurček. Otroci pa kot otroci, zato tega Jurčku ne gre jemati preveč hudo. Saj ima šole, kakorkoli že, ne vem pa, kako je z njegovim magisterijem, v katerem bi lahko znanstveno obdelal temo z naslovom Vpliv ateka na poslovne poti Electe. Ata Zoran je diplomiral iz zelene mafije, Jurček bi lahko magistriral iz dozorelega očeta. Pri njih tako in tako vse ostane v družini.

Zdaj sem malo zašel na stranpoti družine Janković, čeprav v resnici hočem promovirati kandidata Türka in njegove trenutne težavice. Mislim, da Pribac in njegova Jelena Aleksić zaradi dosedanjih intelektualnih storitev (Jelena pri dragem nam Zares, Pribac pa na TVS kot stalni opazovalec zločinov sedanje vlade in Janeza Janše) še nista čisto pri stvari. Mi pa si ne moremo privoščiti, da nam stvari uhajajo iz rok. Kaj storiti, ko bodo na soočenjih našega predsednika in ljubljenega vodjo vprašali, kako lahko za enodnevni izlet v Bosno zapraviš 90.000 evrov! Odgovor je zelo enostaven: da se zapraviti še enkrat več, če je tako, je naš predsednik in ljubljeni vodja v resnici ravnal zelo varčno.

Nerodno bi tudi bilo, če bi kdo kaj namigoval o gospodični Sancinovi. Kako odgovoriti, da ne bi bil škandal še večji? Možnosti so tri, kot vedno v življenju: da kandidat reče, da ne ve, kdo je gospodična Sancinova. To je lahko nevarno, če obstaja kakšna fotografija. Druga možnost je, da reče, da je bila gospodična njegova asistentka, kar pomeni, da je predsednik in kandidat do nje ohranil ustrezno distanco na pol metra. Dobro, ne pretiravajmo, 14 centimetrov. Asistentke namreč ničemur drugemu ne služijo. Tretja možnost je, da prizna, saj se tudi Clintonu ni nič hudega zgodilo, ko je bil z Moniko v ovalni sobi Bele hiše. Vsak predsednik, zlasti pa naš, si tudi zasluži kakšno sprostitev po napornem predsedniškem delu.

Posebno pozoren je treba biti na ultradesničarske novinarske provokatorje, ki bi Türka utegnili spomniti, da zelo rad razdeljuje državna odlikovanja udbovcem. To je čisto v redu, če bi bil dosleden – svojemu podporniku Mitji Meršolu bi že lahko dal kaj manjšega – recimo orden zaslug za spolno življenje emigracije.

Kaj pa Tomaž Ertl? Pa velikovški atentat, pa to, da je bil naš kandidat Türk tajnica matere slovenske revolucije Vide Tomšič in še kaj bi se našlo. Tu ne more biti problema – naši mediji tega ne bodo pogrevali, desničarske pa je treba udariti z davkom na oddano vrednost še pred prvim krogom volitev.

In zadnji problem,ne poslednji, ker sovražnik ne spi, kako se znebiti preostalih dveh tekmecev, Pahorja in Zvera, ker javnemu mnenju ne gre slepo zaupati, volivcem pa tudi ne, ker so v zgodovini že naredili kakšno oslarijo. Ne bi rad zdaj v tem kontekstu omenjal Adolfa. Ne vem, zakaj bi bil Pahor predsednik države, če se je najbolje izkazal kot cestni delavec. Pa še delovna uniforma ga je delala privlačnega za na cesto. Zver se je okrog prevažal s knjigobusom in nam hotel verjetno povedati, da je intelektualec, kot da povprečni slovenski intelektualec bere knjige! Bleferstvo.