klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Stric iz ozadja: Gospa, ki je delala javno mnenje

Deli na:
Stric iz ozadja: Gospa, ki je delala javno mnenje

Kako smo do vas prišli? Po telefonu, ne. Samo nekaj vprašanj imam, pa pošteno odgovorite. Kaj bi se bali, gospa? Kakšni komunisti? Dajte no, saj ne bo nihče vedel, kaj si mislite. A da so vašega nekoč na pet let, ker je partijskemu sekretarju v firmi rekel, da je gnida? Jaz bi mu dal štiri leta, ampak takrat so bili pač hujši časi. Dajva zdaj najino anketo, no?

Torej: če bi bile danes volitve, katero stranko bi volili? SDS? Pa kaj se vam je čisto utrgalo? Kaj pa berete, kje dobivate svoje informacije? Na nacionalni TV? To se mi zdi pa nemogoče! Kako to mislite: če tam rečejo, da je super Pozitivna Slovenija, vi ravno obratno? Pa kdo vas je tako ideološko zastrupil, da imate meglen pogled na stvarnost? Saj bi namesto Jankovićevih lahko izbrali SD. Čakajte malo, to pa ni res, da so socialdemokrati boljševiki? A vi Reporterja berete? Se mi je zdelo. Gospa, kaj vi ne veste, da je en velik kulturni delavec slovenski – Koršič rekel, da je treba to revijo ukiniti? Nam kvari medijsko povprečje. Vam svetujem, da se naročite na Mladino, pa boste do smrti volili prave.

Torej bova rekla, da bi vi danes volili socialne demokrate. Nič vam ne vsiljujem, lahko pa vam rečem, da bo zdaj, ko je nova oblast, tudi nova demokracija in bo treba vse, ki ne mislijo prav, malo sanirati. Kot je to rekel dr. Vlado Miheljak. Kaj ga ne marate? Vi ste res malo čudni, no. Zdaj samo še recite, da ne marate dr. Darka Štrajna, pa doktor Spomenke Hribarjeve, pa bom to moral malo prijaviti! Kaj se je gospa Spomenka mladoletna upokojila? Laž, vidite, ko berete desničarsko literaturo. Ni treba čisto nič jecljati. Povejte mi raje, kdo je za vas – to je drugo vprašanje – najboljši zgodovinar novejše zgodovine NOB? Kako se ne spomnite? Naj vam malo pomagam: Dražgoše. Pa ni eden, ampak sta dva. Gospa, tole pa ne bo dobro – ne morete takole šlampasto nič vedeti. A ste slišali za Boža Repeta in Jožeta Pirjevca? Ja, onadva sta že večkrat povedala, da so v Dražgošah partizani pobili pet tisoč Nemcev. Kako ni res, a ste zgodovinarka? Gospodinja? Torej boste znali odgovoriti na naslednje vprašanje: v katerem obdobju je deželo Slovenijo prizadela velika lakota – od 1945 do 1990 ali od 2012 do 2013? Ne, ni pravilen prvi odgovor! A vi kaj radio poslušate? Ste slišali za lačne otroke? Kako ni bilo res? Še statistični urad pri PS je to ugotovil. Torej bova rekla, da je pravilen drugi odgovor. Vidite, spet ste se nekaj naučili.

Zdaj pa k naslednjemu vprašanju: kako se piše eden najboljših novodobnih slovenskih politikov? Janša? Gospa, spet ste kar bleknili, nič premislili! Me ne zanima vaše intimno mnenje, ampak vaše prepričanje. Ne mi kvarit javnega mnenja s takšnimi fašistoidnimi. Včasih so za to zapirali. A niste videli zadnje vstaje, kako so sicer simbolično na met skozi okno obsodili vse takšne? Ko nam bo dovolj, tudi simbolike ne bo več. Torej bova rekla, da je za vas najboljši politik recimo Virant, ampak takoj za Bratuškovo.

Če bi lahko izbirali, koga bi imeli za predsednico vlade? Janšo? Gospa, ne poslušate dobro – za predsednico, ne za predsednika! Brezigarjevo? Imate srečo, da je zdaj demokracija, za tole bi vas najmanj na Goli otok včasih. Bova zapisala, Bratuškova bi bila za vas najboljša predsednica vlade. Kaj je ukradla? Nič ni ukradla. Gospa, ona je napisala odličen magisterij in zdaj so ji ga desničarji po slovensko fovš. A ste ga mogoče brali, recenzirali? Niste, torej ne govorit neumnosti, pa zato vas naša mandatarka lahko toži za žaljivo obdolžitev. Dve leti, najmanj. Cela univerza ji ne bo hotela dokazati plagiata, ne pa vi, revica.

Če bi ocenjevali od 1 do 5, kakšno oceno bi dali vladi Janeza Janše? Pet??! Če tole zapišem kot vaš odgovor, boste jutri na vratih imeli kompletne spontane vstajnike. Ne, ne, tudi štiri je neodgovorno! Reciva, da je to enka, pa še to je preveč. Kako lahko rečete, da so voz, ki ga je prejšnja Pahorjeva vlada zvlekla v blato, malo ven potegnili? Ga ni vlečnega konja, ki bi zaradi Janševe vlade ta voz iz dreka potegnil. Celo naš veliki up in vlečni konj Gašpar Gašpar ne. A tega tudi ne marate? Vas nisem vprašal za mnenje o njem in tega tudi ni v vprašalniku.

Še zadnje vprašanje: ali ste za domobrance ali za partizane? Kako se ne boste opredelili? A da nobenih ni več? Se pa motite – domobrancev je sicer za en ducat, se ve čemu zgodovinsko gledano. Partizanov pa je čedalje več. Saj ste že slišali za ZZB NOB? Tako je, tovariš Stanovnik jim poveljuje, govore pa ima tovariš generalni sekretar Mitja Klavora – naš človek. Je zadnjič v enem govoru rekel, da je minister Vinko Gorenak debil, Pličanič pa nasilen. So mu naši tako ploskali, da so štiri odpeljali na urgenco na oživljanje. No, torej ste si izbrali partizane. Lep dan še naprej.

P. S.: Židan pravi, da bomo dobili najboljšo vlado v zgodovini. Uboga zgodovina.