kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Stric iz ozadja: Evangeliji Zlatih telet Milana Murgelskega

Deli na:
Stric iz ozadja: Evangeliji Zlatih telet Milana Murgelskega
Evangelij po Velikem Tožilcu – Ne verjemite drugim besedam, je širil svojo vero in jo prelil v molitev za Sodno Uro, ki prihaja in ki bo jemala in ne bo milostna in ne bo gledala na greh in krivdo, ampak bo kosila tiste brez greha in krivde. Kajti ti so najbolj krivi že zato, ker so nedolžni, in na nas je da širimo vero v krivdo nedolžnosti in v greh slepe nekrivde, ki širi praznoverje med ljudstvom, da to ni mogoče. Verjemite in molite k Velikemu Tožilcu, da pridejo čas in ura in kraj in dejanje, ko bosta naše globoko upanje in vera poplačana in bo po Velikem Poku svet znova urejen po naših bogovih in naših zlatih teletih. Dobro, za Ferlinca gre, ne biti ovaduški.
 
Evangelij po Sveti Tamari – Prišla bom v vaša domovanja, v vaše hleve, vasi in mesta in širila bom skromnost kuhinje, vitkost duše in čistost misli. Če boste drugačni, napačni, vas bom spreobrnila. Če boste vztrajali, vas bom napodila. Če boste trmoglavili, bo mahnila z mečem svojega Civilnega besa in vas oplazila s svojim dihom in če se ne boste spremenili, pride ona Lastovka, usoda usod, Velika pesem in usodni glas, zaradi katerega so se rušili zidovi in so mrtvi še enkrat umirali in so bolni še bolj zboleli, normalni znoreli – dobro društvo glasbenikov je protestiralo, ampak oni so neverniki. Vonta gre dalje.
 
Evangelij po Svetem Vlečnem konju – Hodil je po sveti domovini in vzel, če niso dali, in dajal tistim, ki so verjeli vanj. Vzemi, kar ni tvoje, je govoril, zahtevaj, kar potrebuješ, je grmel, in stori tisto, česar pred teboj še nihče ni storil: daj tja, kjer vse izgine, kjer je Velika večna luknja naše modrosti. Okej, Svea, pa Cimos, pa nehajte tečnariti, da je to vaš denar, ker ni. In ker je bil. Zato tistim, ki jih ne marate, naredite tisto, kar ne bi hoteli sebi, grešite, če sovražniki nočejo, ne posojajte svojim, ampak jih obdarujte. Tako je hodil po sveti domovini in delil tisto, kar ni njegovo, in obljubljal ono, kar ni uresničljivo, a to je stvar globoke vere v nas in naše. Amen. Od mrtvih bodo vstajali Veliki Gradbeniki, ko bo prišel med njih z velikimi vrečami iz državne blagajne. Verjemite vanj, ker vam kaj drugega ne preostane. Pustil vam bo konjsko figo upanja za večno.
 
Evangelij po Zoranu Saraotskem – Ne hodite za mano, če ne verujete vame. Ne onečaščajte sinov mojega semena, ker bo srd mogočnejši od zmage v Kosovski bitki in bo planil po vas, da ostane le pogorišče. In ne zdaj gobcati, da je to simbolika za stožiški stadion, ki je Veliki hram našega božanstva, kjer delimo kruh in igre in vidci oslepijo in govorci onemijo in hodeči ohromijo, ko slišijo njegovo besedo. In bo sin njegov očetu dajal velike denarje, ko bo prišel čas. Ne zdaj o KPK-ju, ker je to blasfemija! On pa bo hodil in širil pozitivne misli v bančne kredite in limite in bo verujočim ostalo upanje, da bo prišel čas tudi zanje. A samo, če bodo verjeti v njegovo Svetost in ga oboževali, se mu klanjali, ker On ima nekaj, je rekla velika Sodnica Patrie mie in je Srednja Tožilka plesala ples velikega maga Zokija. On je sveti Nedotakljivi. Da ne bi kdo zdaj o kočevskem medvedu, ker je ta hip lovopust in je to grožnja.
 
Evangelij po Zlati Nočni posodi – Ne pričakujte od njega modrih besed, ampak verujte, kot on veruje v to modrost. Je sin Najvišjega v vesolju pozitivnosti in mu sedi na levici, desnici in na sredini. Moderndorferja se pač ne znebite kar tako, če že hočete malo neverskega! Bil je nič in zdaj je malo več. Rodil se je zato, da bi mogoče postal odrešenik, zato širi ekonomsko besedo Velikega Nesmisla, da bi iz tega kaosa nastal še večji in bi prišel konec sveta, ko bo vse končno imelo smisel. Če ga ne bo, se je pač motil.
 
Evangelij po filozofu Urošu – Naj gori Rim in naj se vse spremeni v prah in pepel, ker ljudje niso dojeli. Vstali bomo in šli za njim k Velikemu Koritu in tam molili svoje bogove za svoje nesmisle. Narobe bo prav in laž bo resnica. In strah bo upanje in kamen v glavo bo nagrada. Hodite za njim in vam bo prizaneseno. Mater Lubej, dober si, sam pazi – Orwell copypaste.
 
 
P. S.: Upam, da je papež Frančišek Bratuškovi povedal, da pekel res obstaja – trenutno se zadržuje v SLO.