markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Kolumnisti

Stric iz ozadja: Ekstremisti in teroristi na slovenskem od A do Ž

Deli na:
Stric iz ozadja: Ekstremisti in teroristi na slovenskem od A do Ž
Prejšnji teden so se naši ukvarjali z zelo pomembno temo:  o ekstremistih v Sloveniji. Čeprav so uradno že bile parlamentarne počitnice, se je sestala naša komisija za ekstremizme v družbi in državi. Izvedeli smo, da naj bi med nami živelo 150 ekstremistov, ki so vsak trenutek pripravljeni kaj grdega storiti. Mislim, da gre za metodološko napako in da je ekstremistov pri nas zelo veliko, samo prave vatle je treba uporabiti in nič olepševati.
 
Kdo so v resnici ekstremisti pri nas in kako jih prepoznamo? Eden od kriterijev je podoben oni metodološki iz javnega mnenja tovariša Nika Toša, ki govori, da so volivci desničarjev po pravilu nižje izobraženi, starejše ženske, ki hodijo v cerkev. Z definicijo pa se strinja tudi tovariš Pavel Gantar. Takih ne gre podcenjevati. Geografsko-sociološko to pomeni, da so te vrste ekstremisti v glavnem doma na podeželju, kar pomeni, da so kmetje in kmetice. In še naprej: ti ekstremisti, ki so pogojno tudi teroristi, razpolagajo z orožjem, ki ga celo ni treba prijaviti. Recimo vile, motike, lopate, kose, pa tudi s traktorjem se da koga ekstremirati oziroma terorizirati in v smrt poslati.
 
Zato je zelo pomembno, da imamo to skupino, recimo ji »agrarno-ekstremistična« pod dobrim nadzorom. Enega je pred časom uvedel naš prof. dr. Lukšič, ki je v cerkve poslal študente, da bi potem slišali, s kakšnim ekstremistično-terorističnim vokabularjem kleriki s prižnic hujskajo ljudstvo. Že to, da duhovnik pri nedeljski maši reče »Bog nam pomagaj«, je seveda hujskaštvo; kot tudi dejanje, ki sem mu bil priča zadnjič na naši osrednji državni proslavi, ko se je moški poleg mene prekrižal, ko je zagledal ministrsko predsednico Bratuškovo.
 
Že od kmečkih uporov se ve, da gre za t. i. spontano vstajništvo pri tej vrsti ekstremistov. Čemu je Matija Gubec organiziral kmečki punt in kako je bilo s tolminskimi puntarji? Niso se strinjali z oblastjo, ki je pobirala desetino. Zdaj si pa samo zamislite, kakšno vretje je pri nas med temi ekstremisti in potencialnimi teroristi zdaj, ko ni samo desetina, ampak pod našo prime ministrico tridesetina! In kaj se v resnici dogaja v zakulisju tega ekstremizma, ko se kmetom obeta, da bodo na rovaš nujnega davka na nepremičnine za eno svinjsko štalo plačali trimesečni bruto zaslužek od prascev! Zato bi bilo nujno v vsaki vasi organizirati vsaj policijske dvojke, če ne že trojke, ki bi nadzorovale gibanje prebivalstva, da nas kaj ne preseneti.
 
Naslednjo vrsto ekstremistov prepoznamo po njihovi strankarskopolitični pripadnosti, pri čemer daleč izstopa SDS z Janezom Janšo na čelu. Gre za prefinjeno obliko ekstremizma, ki se skriva za parlamentarno opozicijsko držo; ko pa jim natanko prisluhnemo, lahko med vrsticami razberemo, da narod nagovarjajo k temu, da se sedanji koaliciji in vladi upre, češ da je to najslabša vlada v zgodovini samostojne Slovenije. Tega naši nikakor ne priznamo, ker vemo, kako je bilo pod Pahorjem, za katero smo mislili, da je naša. Pa ga je zadnjič, ne prvič in ne zadnjič, na pomurski zasebni TV okrcal sam dvakrat bivši in tako naš predsednik Milan Kučan. 
 
Ekstremisti SDS se radi množično tajno zbirajo, in to po dvoranah, podeželskih kulturnih in gasilskih domovih, pod imenom Zbor za republiko, ekstremistične dejavnosti pa deloma opravljajo tudi v Inštitutu Jožeta Pučnika, na sedežu Nove revije in v ilegalni organizaciji Zavod za oživitev civilne družbe, ki jo vodi Andrej Aplenc, ki že nekaj časa neodgovorno zatrjuje, da je po naši ustavi nedolžen vsak, ki mu krivda ni dokazana. In dela ekstremistično propagando za Janeza Janšo tudi s tem, da je edino JJ sposoben Slovence osvoboditi desetine, ki jo plačujemo tajkunom.
 
Kar zadeva medijski prostor, pa tam nimamo ekstremistov, ampak teroriste. Kučan je stric iz ozadja, Spomenka Hribar je teta iz ozadja, Alenka Bratušek je nesposobna in malomarna magistrica, Gašpar Gašpar ni vlečni konj, ampak kljuse, Tamara Vonta nima posluha, pa vseeno prepeva, Janković je kočevski medved, Lukšić je komunist, njegova soproga je neoliberalka, Janez Stanovnik gošar, Božo Repe rdeči zgodovinar, Jože Pirjevec pravljičar, Gregor Golobič komisar Kučanove organizacije najprej diskvalifikacija, potem pa likvidacija itn. Vse te opise, ki seveda pozivajo k nasilju, lahko najdete v Reporterju, kjer so na kupu zbrane domobransko-belogardistično-klerikalne ultradesničarske udarne sile in so še posebej nevarni. Kakšnih deset jih je, če odštejem lektorja, ki ni nič kriv, in čistilko, ki briše prah in nič ne ve.
 
Velika ekstremistična skupina je zbrana v demokrščanski frakciji NSI, kakšnih 0,2 odstotka jih je v SLS – to so tisti, ki so se v SLS zgubili, izvorno pa so pripadali Slovenski kmečki zvezi Ivana Omana. Vsi ti so potencialni organizatorji vaških straž v naši lepi demokraciji. Potemtakem naj se vsi ti ekstremisti in teroristi ne čudijo, če naši organiziramo nasprotne, a ljudske in demokratične spontane vstaje, ki jim načeljujejo intelektualci, kot so Uroš Lubej, Močnik, Menza pri koritu, fejstbukovci, Vesna Vuk Godina, Tone Partljič in druge sile demokratičnega socializma. Zdaj se jim pridružuje še naš bivši AUKN Golob s stranko v ustanavljanju Solidarnost. In potolkli bomo vse ekstremiste in teroriste – če ne fizično, pa z davki.
 
Naj živi Josip Broz, naj živi Lukšič, naj živi Partija in lep pozdrav v Murgle.