alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

meteor Svet24.si

Meteor preletel Kip svobode v New Yorku

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

matjaz kek intervju 1 gw Ekipa24.si

Matjaž Kek v ekskluzivnem intervjuju: "Jaz sem ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

Kolumnisti

Pozitivni fašizem

Deli na:
Pozitivni fašizem

Potem je uprizoril prihod na Kongresni trg, kjer ga je poleg novinarjev čakala množica kakih štiristo Ljubljančanov. In napovedal pohod na Gregorčičevo, kjer je sedež vlade. Urednik portala Požareport Bojan Požar je na okrogli mizi inštituta Ifimes prejšnji teden to celo primerjal s pohodom na Rim, ki ga je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja uprizoril fašistični duče Benito Mussolini, potem ko ga je kralj Vittorio Emanuel II. prosil, naj prevzame oblast.
Janković, ki je znan po tem, da v mestnem svetu vlada sam s svojo listo in se z nikomer ne pogaja ali usklajuje, napoveduje, da bo tako vladal tudi državi. Ustanovil bo svojo stranko, ki jo bo razpustil, ko bo končal mandat. Imenoval bi jo kar po sebi – Stranka Zorana Jankovića, kar bo zlasti zanimivo za sogovornike v demokratičnem svetu. Če bo izvoljen za mandatarja, bo Slovenija imela premierja Zorana Jankovića z vladajočo stranko Zorana Jankovića. Verjetno bo kdo med njimi pomislil na znanega nemškega diktatorju z geslom Eno ljudstvo, ena država, en vodja. Po zadnjih informacijah bo stranka imela ime Pozitivna Slovenija – lista Zorana Jankovića. Njegovi kandidati bodo torej pozitivci, njegovi nasprotniki pa negativci. Pozitivca bosta tudi njegova sinova Jure in Damjan, novinarji, ki poročajo o njunih škandalih, bodo negativci, ki jih je treba ubiti. Pozitivci bodo ljudje, ki so osumljeni davčne utaje in imajo podjetja v davčnih oazah, da se lahko izogibajo plačevanju davkov Sloveniji. Negativci pa očitno neizplačani podizvajalci in delavci, ki so v mrazu in snegu od jutra do večera gradili stadion za ljubljanskega faraona. Pozitivci bodo živeli razkošno življenje na račun države, negativci pa bodo morali garati za preživetje.
Ob vsem tem so se razgalili tudi vsi tisti, ki so podprli kontroverznega ljubljanskega avtokrata. Pred ljudstvom so zastavili svoj ugled in pokazali, kakšnemu človeka želijo izročiti oblast. Želijo ga zato, ker so tudi sami taki kot on. Tudi sami imajo vzvišen odnos do navadne raje. Delu čast, njim pa oblast. O slednji bomo hvalabogu odločali volivci na svobodnih volitvah. Si res želite Zorana Jankovića za premierja?