zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Trček, Hanžek, Tomič: »Hajli, hajlo, na miting zdaj gremo …«

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Trček, Hanžek, Tomič: »Hajli, hajlo, na miting zdaj gremo …«

Foto: ilustracija Lan Seušek

»Za začetek moram poudariti, da je pobuda tovariša Matjaža o prepovedi zborovanj, na katerih je pričakovati sovražni govor, naravnost genialna, saj rešuje tako rekoč vse družbene probleme …« je svoj nagovor začela tovarišica Violeta.

»Ko smo ravno pri začetku, predlagam, da bi najprej nekaj spili,« je prevzel pobudo tovariš Matjaž in ker se je ta izkazala za še bolj odrešilno, so jo zbrani podporniki Združene levice sprejeli s huronskim navdušenjem.

'In vino veritas' – pravijo. No, v žganju pa je resnice toliko, da teče čez rob. »Nekateri nam očitajo, da smo sami prišli v parlament tako …« se je oglasil nekdo od prisotnih, pa sta ga dva krepka ročno vrgla na cesto. Ker sovražnega govora v lastnih vrstah pač ne bodo trpeli …

»Smo proti sovražnemu govoru ali nismo?« se je oglasil Franc, ki je strankin analitik in sintetik. »Smo!« so se v en glas zadrli. »Smo za prepoved zborovanj, na katerih bomo priče sovražnemu govoru?« je nadaljeval. »Smo!« so se zadrli še glasneje.

»Kako bomo pa vnaprej vedeli, na katerih zborovanjih bo sovražni govor?« se je boječe oglasil nekdo, ki se ga pijača očitno ni dovolj prijela. Vprašanje je zbrane za trenutek zmedlo, a se je tovariš Franc takoj zbral in našel odgovor: »Enostavno, na zborovanje bomo poslali dva ali tri naše, ki bodo za to poskrbeli!«

»Jaz se takoj javim,« je bila navdušena tovarišica Violeta. »Tudi transparent bom prinesla.« »Ti ne prideš v poštev.« »Zakaj pa je?« je vprašala skoraj jokaje. »Tebe bi takoj prepoznali.« »Se bom pa v kurbo preoblekla!« »V tem primeru te bodo spoznali še prej. To je tvoja najboljša vloga,« je bil odločen predsedujoči. Na kar je izbruhnil vsesplošen pretep …

Nazadnje, ko so bili že vsi utrujeni,  se je spet oglasil predsedujoči: »No, koga bomo poslali?« »Za kaj se pa gre?« je zanimalo tovariša Matjaža, ki se je prav tisti hip zbudil iz alkoholne omame. A so njegovo vprašanje gladko preslišali.

»Jaz predlagam,« je besedo povzel tovariš Franc, »da pošljemo tovariša A in tovariša B, ki na njihovih shodih tako ali tako že ves čas vohunita za nas pod pretvezo, da sta razlaščena traktorista ...«  Ker je medtem zmanjkalo opojnih substanc, so prisotni pohiteli in predlog soglasno potrdili.

»Dobro smo se zmenili,« je ob odhodu zadovoljno izjavil eden od udeležencev in drugi mu je pritrdil: »Res smo dorekli odlično strategijo za miniranje njihovih shodov. Prava škoda je, da bodo prepovedani in ne bomo imeli priložnosti, da bi jo realizirali.«

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek

Pripis: Ne smemo spregledati, da so prvi poskusi napadov na sovražne proteste medtem že realizirani. Novinarka, Slovenka (leta sem in tja po naročilu), Evgenija Carl je za javno RTV namreč razkrila, 'simpatizerja desnih', ki je po 'pomoti' prišel k manjši skupini 'levih' in jih spraševal, kje dobi sendvič in 20 evrov ki jih za udeležbo, kar meče čudno luč na 'desne shode'. Za zdaj ni ugotovljeno ali je bil omenjeni pripadnik Združene levice oziroma njej sorodnih gibanj, ali pa je šlo za ponesrečeno šalo dejanskega 'simpatizerja desnih', ki je hotel namigniti, da sendviče in plačilo dobivajo 'levi'. Za že omenjeno novinarko in javno hišo RTV SLO Dileme seveda ni – 'desne protestnike' plačuje princ teme Janez Janša, 'levi' pa se na spontanih shodih  zbirajo, ker se za to odločajo po svoji vesti.