Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Super Miro Broz

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Super Miro Broz

Foto: ilustracija Lan Seušek

Slovenski premier Miro Cerar se je po nadvse uspešnem obisku Kitajske, kjer se je udeležil globalnega mešanja megle, prejšnji teden mudil na še bolj uspešnem obisku v Združenih državah Amerike. Na žalost smo o Cerarjevem vrhunskem državniškem potepanju izvedeli bore malo. Zadržano poročanje domačih medijev seveda ne preseneča. Četudi je slovenska diplomacija Cerarjev obisk v ZDA pripravljala več kot pol leta, je šlo namreč za tako rekoč tajno misijo, ki je morala ostati med Američani kar se da neopažena. Da je bila konspiracija uspešna, je razvidno iz dejstva, da Cerarja med štiridnevnim bivanjem v združenih državah ni sprejel niti eden, ampak res niti eden, od pomembnejših političnih predstavnikov.

Zelo konspirativni pa so bili tudi Cerarjevi obiski podjetij kot so IBM, EMC, Microsoft ipd. Po naših zanesljivih informacijah za obisk Microsofta – kjer se je Cerar pogovarjal z namestnikom vodje oddelka za uničevanje hroščev – ni izvedel niti sam Bill Gates. So se pa do nekaterih pomembnih  informacij dokopali raziskovalni novinarji računalniškega mesečnika How to Reach a Higher Level (Kako doseči višji nivo), ki izhaja v Redmondu (Seatle). V članku New Game on the Net (Nova spletna igrica) razkrivajo Microsoftov načrt, kako s pomočjo slovenskega premierja uničiti japonsko konkurenco. Po legendarni seriji video igric Super Mario Bros, prihaja namreč na trg nova serija igric Super Miro Broz, glavni junak katere je kajpada slovenski ministrski predsednik. Že pred letošnjim božičem bo tako mogoče nabaviti igrico Shaking hands, v kateri si Super Miro prizadeva rokovati s čim večjim številom akterjev.

Igrica ima deset nivojev. Na prvem mora igralec v predpisanem času doseči sto rokovanj z naključnimi mimoidočimi, ki bežijo pred njim po newyorških ulicah. Na drugem se mora rokovati s čim večjim številom udeležencev konvencije demokratske stranke v Colorado Springsu. Zanimiv je tretji nivo, imenovan tudi Dead Souls (Mrtve duše), ko mora igralec prepotovati praktično vso Ameriko, da bi zbral potrebno število rokovanj s spomeniki velikih mož. V želji čim prej doseči cilj, se marsikdo odloči najprej obiskati goro Rushmore, kjer so v skali upodobljeni George Washington, Thomas Jefferson, Theodor Roosevelt in Abraham Lincoln. A pretirana zvijačnost se ne izplača. Ko igralec (po dolgem potovanju in izgubi časa) prispe na cilj, razočaran ugotovi, da upodobljeni predsedniki sploh nimajo rok …

No, in tako naprej vse do desetega nivoja, ko je na vrsti rokovanje s prebivalci Bele hiše v času, ko je predsednik na dopustu.

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek