nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Robert Časar – stric v ospredju

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Robert Časar – stric v ospredju

Foto: ilustracija Lan Seušek

Pretekli teden so bile vse oči uprte v nebo. Predstavniki sedme sile so se drenjali na letališki terasi in od daleč opazovali operacijo Časar. Bliže jih varnostni organi niso pustili, zato bi gledalci skorajda ostali brez vsake neposredne izjave, če ne bi požrtvovalni snemalci ujeli mlade potnice, ki je pripotovala z istim letalom kot najslavnejši slovenski ubežnik in jo bo usodni polet zaznamoval do konca življenja. »Z'lo na daleč sem ga vid'la, prej ga še nisem v živo vid'la,« je pretresena izjavila in gledalci smo v grozi otrpnili ob misli, kaj bi šele bilo, če bi ga videla bolj od blizu.

[scald=44:sdl_editor_representation]
Izjava potnice, ki ga je videla, by urednik

Še precej bolj pretresljiva pa je bila izjava – slovenski mediji je zaradi prehude krutosti niso predvajali – potnice, ki ga sploh ni videla, in je zato, ker meni, da je bila oškodovana, že napovedala tožbo proti letalskemu prevozniku:

[scald=45:sdl_editor_representation]
Izjava potnice, ki ga ni videla, by urednik

Če ne štejemo pomanjkanja posnetkov v živo, je treba priznati, da so naši mediji kar tekmovali, kdo bo bolj izčrpno poročal o glavnem medijskem dogodku preteklega tedna. Izvedeli smo denimo, da so ujetnika na Dob pripeljali brez lisic, da je bil prevoz opravljen s službenim vozilom ter da bo moral sam plačati stroške letalskega prevoza zase in oba policista. O tem ali se je Časar glede tega že obrnil na Gregorja Viranta, ni poročil. Ne ve se niti to, ali sta policista, ki jima bo moral plačati stroške nočitev v Parizu, res prespala v Moulin Rougeu. Smo pa poučeni o tem, da so mu na letalu servirali pečenko, pire krompir in solato, kar ni dobro, saj zaradi težav s trebušno slinavko ne bi smel uživati mastne hrane.  

Direktor Doba, ki je bil redni gost večernih oddaj, je vnovič razložil vse podrobnosti jetniškega režima v slovenskem Alcatrazu. Na veliko razočaranje gledalcev je povedal, da popularni kaznjenec vsaj dve leti ne bo deležen ugodnosti odprtega oddelka in tako je padlo v vodo vsako upanje, da ga bomo kmalu gledali v vlogi večernega gosta Ksenije Horvat Petr… Lombergar.  

Ker je bil prejšnji teden Robert Časar v središču medijske pozornosti, so šle kar nekako mimo nas novice o novi milijardi dolga, ki jo je Sloveniji priskrbel finančni minister Dušan Marmor; pa poročila o tajnih preiskavah, ki jih je po ukazu obrambnega ministra Janka Vebra izvajal MORS. Da o tem, kako na kliničnem centru zmanjkuje rjuh in brisač, sploh ne govorimo.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek