zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Požar podtaknil Janez Janša – je prepričana Bernarda Jeklin

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Požar podtaknil Janez Janša – je prepričana Bernarda Jeklin

Foto: ilustracija Lan Seušek

Ko je časopisno hišo Delo kupil Stojan Petrič, smo si vsi oddahnili. Prav on je namreč trdno zagotovilo za ohranitev temeljnih vrednot, ki veljajo na slovenski medijski sceni. Med njimi naj omenimo skrb za zaščito novinarjev pred posledicami vročinskega vala, ki se prav letos začenja prej kot običajno. Če so se pod prejšnjim lastnikom lahko ohladili z vrčkom hladnega piva, bo novi, ki se spozna na klimatske naprave, gotovo poskrbel za primerno temperaturo delovnega okolja. Zamenjava marsikomu sicer ne bo najbolj pogodu, a kaj hočemo, časi so težki …

Žal pa pri nas tudi takrat, ko vse dobro kaže, odlične obete skazi kaka napoved katastrofe. Tokrat je prišla v obliki izjave Janeza Janše, da SDS podpira projekt nove medijske hiše, ki bo vključeval televizijo, radio in spletni portal. Seveda časa takega ne moremo dovoliti, ker kam pa pridemo, ko bi dežurni krivci za čisto vse in za vse drugo meni nič tebi nič ustanavljali svoje medijske hiše. Še sreča, da je že pripravljen nov Zakon o medijih, ki predvideva osemkrat višje denarne kazni kot dosedanji, omogoča pa tudi zaplembo medija in v skrajnih primerih obsodbo lastnika na smrt z zaužitjem trobelike.

Vse to pa ni še nič v primerjavi s tragedijo, v kateri zna biti, da bo do tal pogorela cela vrsta lahkotnejših medijev. Zapisala bi rumeni, a je ta izraz pri nas pač rezerviran za Demokracijo in Reporter. »Požar je seveda podtaknil Janez Janša,« je prepričana rdeča baronesa rumenega tiska, Bernarda Jeklin, ki so jo najhuje prizadele opekline Lady in Jane, ki bosta potem, ko ju je kupil lastnik portala Požarreport, le težko še kdaj sijali v stari podobi. Zato ju je celo Štefka Kučan menda že odpovedala.

»Nekatere novinarke delajo pri Jani že več kot trideset let,« je Jeklinova užaloščeno potrkala še na socialni čut in dodala, da takšnih Požar ne more kupiti nikjer drugje. In zna biti, da je s to izjavo zadala usodni udarec novemu lastniku. Saj vemo, kako je, ko naletimo dragocene starine – na kraj dogajanja prihiti spomeniško varstvo in poskrbi, da vsako delo zastane.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek

Pripis: Še sreča, da je vsaj ne-rumena medijska scena zgledno urejena in da slovi po izjemno objektivnem poročanju in politični korektnosti. Ne verjamete? Zmajujete z glavo? Potem prisluhnite, kaj je na Vročem stolu o tem povedala že omenjena prvoborka za zaščito imena in dela osrednjih medijskih hiš, Bernarda Jeklin.