nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Oseba MC obljubila zvestobo osebi GK

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Oseba MC obljubila zvestobo osebi GK

Foto: ilustracija Lan Seušek

V dneh, ko je mladi Mesec odraščal v polno luno (morda pa tudi v popolnega lunatika – ni se namreč še odločil, kaj bo), je državni zbor sprejel zakon, po katerem bo lahko vsak bodoči slovenski Cankar zatajil ne le ene, temveč kar dve osebi, zaradi česar bo slovenska literatura daleč bolj zanimiva kot doslej. Nikoli več namreč ne bo povsem jasno ali gre za osebo 1, ki je ni hotel poznati zaradi preveč ruralne oprave, ali za osebo 2, o kateri sploh ni nikoli pisal. Napeto branje bo tudi Skodelica kave. Ko bo pisatelj zahteval: »Oseba, kave bi!« ni nujno, da ga bo Oseba 1 pogledala 's plahim pogledom in ne bo odgovorila'. Čisto možno je tudi, da se bo Oseba 2 zadrla: »A ne bi raje šnopčka, kave se mi res ne ljubi kuhati!«
 
Vse je tudi že kazalo, da bodo inšpekcijske službe odredile zaprtje Krčme pri koritu (v nadaljevanju KPK). Razlog – slabe higienske razmere (po domače: huda umazanija), ki bi jim skoraj podlegel celo nekdanji glavni kuhar Goran Klemenčič, da ga ni odločno podprl zvesti pajdaš Miro Cerar, ki mu je prisegel zvestobo do smrti (svoje vlade).

[scald=34:sdl_editor_representation]
Cerar zagotavlja Tanku, da je Klemenčič človek z integriteto, by urednik

Domala istočasno je iz Krčme pri koritu prismrdela tudi novica o poldrugi milijardi iz javnega denarja izplačanih avtorskih honorarjev. Od tega je kar 636 tisoč evrov pokasirala ministrica za izobraževanje Stanislava Setnikar Cankar. Premier Miro Cerar pravi, da mora še premisliti, kaj naj si o tem misli. Po tihem pa je gotovo nezadovoljen z lastnim iztržkom, ki je skoraj za polovico nižji od ministričinega in znaša vsega 353 tisoč evrov.

Varuh človekovih pravic prejemnikov visokih honorarjev, Maks Tajnikar, ki mu je na račun sedlo 452 tisoč evrov, je opozoril še na druge kljukce s seznama in s tem nakazal, da zadeva ni tako huda, ker so vpleteni mnogi. In bi jih bilo gotovo še več, če ne bi prehitro zmanjkalo denarja.

[scald=35:sdl_editor_representation]
Maks Tajnikar o drugih, ki so dobili še več, by urednik

Posebno priznanje za največjo možno integriteto pa si je tokrat gotovo prislužil minister vlade, ki je pravkar spravila skozi parlament rebalans proračuna,  Dejan Židan, ki je odkrito priznal: "Jaz si niti predstavljati ne morem, koliko denarja je 1,5 milijarde."

[scald=36:sdl_editor_representation]
Dejan Židan o tem, koliko je poldruga milijarda, by urednik

Bodimo dobri in pomagajmo ministru razjasniti pojme! Poldruga milijarda je le malo več kot načrtovani proračunski primanjkljaj, ki znaša 1,39 milijarde evrov.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek