nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Operacija sneg in orkanski Bavčar

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Operacija sneg in orkanski Bavčar

Foto: ilustracija Lan Seušek

Vremenske razmere so bile ves teden apokaliptične. V četrtek zvečer je na Kanalu A padlo polnih 18 minut poročanja o snegu, ki še ni zapadel, čeprav je bil napovedan. Na Planetu Siol je vremenska ploha trajala 14 minut, na POP TV 12 minut in pol, medtem ko je sneženje na nacionalki trajalo le 9 minut, vendar je treba k temu dodati še dobrih 18 minut novozapadlih vremenskih poročil, ki smo jih bili deležni v Odmevih.

Dogajanje na televizijskih ekranih je popestril tudi resničnostni šov Beznica išče operaterja, v katerem so sposobnosti medijskega seciranja dokazovali tekmovalci treh slovenskih televizij, ki so se po svojih najboljših močeh izživljali na pacientu Igorju Bavčarju. Kot je dobro znano se ta upira zdravljenju v sanatoriju na Dobu, kjer bi mu po zagotovilih direktorja zavoda Jožeta Podržaja ZARES zanesljivo nudili vso potrebno oskrbo.

[scald=21:sdl_editor_representation]
Jože Podržaj o zdravstveni negi Igorja Bavčarja, by urednik

Kljub tej izjemno ugodni ponudbi se je Bavčar raje zatekel v okrilje Centra Medicor, kjer mu po ugotovitvah Uroša Slaka (Planet Siol) daje potuho znana kardiologinja Metka Zorc.

[scald=22:sdl_editor_representation]
Uroš Slak o pomoči pri izogibanju zaporne kazni, by urednik

Da je Slak v resnici še vajenec, je soprogu pokazala Petra Kerčmar (POP TV), ko je doktor Zorčevo vzela v precep tako, kot se spodobi, in jo vprašala, ali 'lahko zjutraj mirno vstane glede na to, da ščiti pravnomočno obsojenega, ki bi moral biti v zaporu, ker je tako določilo sodišče'.

[scald=23:sdl_editor_representation]
Petra Kerčmar o zaščiti pravnomočno obsojenega, by urednik

No, medtem, ko je bilo Igorju Bavčarju priporočeno naj se zdravi na Dobu, njegovi kardiologinji Metki Zorc pa naj se pokrije čez glavo, se je v operativnem centru združenja slovenskih televizij nadaljevalo snemanje že omenjenega resničnostnega šova. V finale so se nazadnje uvrstili Uroš Slak (kot operater), Igor E. Bergant (kot instrumentarka) in Petra Kerčmar (kot asistentka za oživljanje v primeru želje gledalcev po dodatni minutaži). Sprva je bilo predvideno, da bo v ekipi tudi anesteziolog, a je ta kasneje odpadel, ker bo operacija potekala v živo. Po vsej verjetnosti bodo svoje dočakali tudi plačniki električne energije, ki na tvitereju predlagajo, da bi bil med operacijo odprt telefon za klice Butalcev, ki bodo lahko predlagali reze.

Vrnimo se k vremenu. Zaradi petkovega sneženja bodo slovenske avtoceste do nadaljnjega zaprte za ves promet, so odločili na DARSu. Razen seveda, ko bi se pokazala potreba po premestitvi Bavčarja na Dob. V tem primeru so na kidanje snega že pripravljene enote civilne zaščite, slovenske vojske in sil zveze NATO.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek