zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Od Kučana do Turnška

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Od Kučana do Turnška

Foto: ilustracija Lan Seušek

Vse skupaj se je začelo z znamenito izjavo bivšega predsednika države Milana Kučana, ki je od novinarke, ko ga je ta nadlegovala z vprašanji, želel izvedeti: »Niste še poročena? (…) No, s tem se ukvarjajte!« Izjavo so mu mnogi zamerili. Seveda čisto brez potrebe. V njej se namreč kaže zgolj dobronamerna skrb za ohranitev institucije družine, ki je pri nas prav ta čas na hudi preizkušnji. Kam je omenjena novinarka izginila po tem dogodku, javnosti ni znano. Domnevamo pa lahko, da je še vedno na lovu za soprogom – lahko tudi za soprogo, če je bolj mavrične sorte – če pa ga/jo je že ujela, sta po vsej verjetnosti na medenih tednih. In ni izključeno, da sta tudi otroka že naročila*.

Nekaj svobodnejši odnos do medsebojnih simpatij je pred dobrim tednom pokazal aktualni predsednik Borut Pahor, ko je mlade spodbujal z besedami: »Ajde miška mala! To mi delaj!« Tudi Pahor je bil deležen številnih kritik, ker ljudje pač niso nikoli zadovoljni, pa če jih pošiljaš pred matičarja, ali pa jih kar tako spodbujaš k miganju. Se je pa Pahor od srca pokesal in opravičilo celo posnel. Kaj počne zdaj, javnosti ni znano. Po vsej verjetnosti pa v kotu kleči na koruzi.
 
Obrat k zoofiliji pa si je čisto napačno razlagal predsednik ZZB NOV Tit Turnšek, ki je oni dan kar na ulici izrazil svoje občudovanje novinarki Financ Petri Sovdat. Ta ga je namreč dodobra razvnela s svojimi vprašanji grede državne srebrnine, vzporedne ekonomije, udbarije in še česa. Ko je bil nesrečnik že ves v ognju, se je zgodilo. Ostala sta brez besed, on je rekel: »Koza!«

Na srečo Sovdatova po dogodku ni izginila izpred oči javnosti. Milanu Kučanu pa so njegovi svetovalci tudi že namignili, naj Petre ne pošilja v lov za kozlom. Ne bi bilo uspeha, ker je Turnšek že vse postrelil.

Zlata Prinašalka

* naročiti otroka – ena redkih besednih zvez, ki se je prej uveljavila v prenesenem pomenu 'zanositi', kot v dobesednem pomenu 'naročiti'.

Avtor karikature: Lan Seušek