zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Naša vlada tak' fajn vlada, da nobena druga vlada …

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Naša vlada tak' fajn vlada, da nobena druga vlada …

Foto: ilustracija Lan Seušek

Ko je njeno delovanje označil za 'neodgovorno, nedostojno in sramotno', smo manj pazljivi poslušalci pomislili, da ima premier Miro Cerar v mislih odločanje in ukrepanje svoje vlade. A seveda ni bilo tako, Ob skrbnejšem ponovnem poslušanju posnetka njegove izjave lahko namreč vsakdo ugotovi, da se je Cerar v resnici pohvalil, ker njegova vlada …

V nadaljevanju je Miro Cerar naštel še številne druge kvalitete svoje vlade, ki je na meji in ki jih lahko na kratko povzamemo takole: »Naša vlada tak' fajn vlada, da nobena druga vlada, tak' ne vlada, kakor naša vlada vlada.« To misel si seveda velja zapisati za uho, saj se ne sme zgoditi, da bi odlično Cerarjevo  vlado še kdaj po nemarnem kritizirali.

Kot britev ostre besede 'neodgovorno, nedostojno in sramotno', ki jih je tokrat izrekel sicer pregovorno omahljivi Cerar, so bile namenjene nehvaležnim slovenskim policistom, ki so premierja ranili v dno njegove občutljive duše, ker so se odločili stavkati prav v času, ko 'v Evropi vladajo napete varnostne razmere'. Povedal je:

Če bi hotela vlada zahtevam predrznih, neolikanih, nedostojnih in sramotno neodgovornih policistov ugoditi – je še povedal Carar – bi 'morala poseči v šolstvo, zdravstvo, socialo, itd.', se pravi prav na področja, ki jim je pred kratkim na vljudno zahtevo Branimirja Štruklja – mimogrede, fanta odlikuje vzorno vedenje in se kar vidi, da je iz boljše družine – zagotovila okoli 150 milijonov dodatnega proračunskega denarja.

Pa so si – povejmo še enkrat: predrzni, neolikani, nedostojni, sramotno neodgovorni in drugim kolegom iz javnega sektorja zavistni policisti – mislili, da bi lahko tudi sami še kaj iztržili. In so dobili, kar so zaslužili: manj primerno oceno iz vedenja!

Ogorčenemu premierju ob njihovem ravnanju namreč ni preostalo drugega kot to, da jim izreče oster ukor. Da je to storil zelo nerad, si lahko mislimo. Bolje obveščeni pa vedo povedati, da je pred svojim nastopom več ur vadil strogost pred ogledalom. Dokončno pa se je menda odločil šele potem, ko mu je prišlo na ušesa, da policisti tako ali tako že lep čas stavkajo. Nekaterih manjših prekrškov namreč že več let ne sankcionirajo, zaradi česar prihaja do velikega oškodovanja proračuna. Naj navedemo primer: Očividci denimo vedo povedati, kako se še ni zgodilo, da bi kak policist izdal plačilni nalog kolegu, s katerim se skupaj odpeljeta na službeno vožnjo s policijskim vozilom z zlizanimi gumami. Pa naj še kdo reče, da niso privilegirani!

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek