državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Napravite mi tega JJ zopet krivega!

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Napravite mi tega JJ zopet krivega!

Foto: ilustracija Lan Seušek

»Napravite mi tega JJ zopet krivega!« se med podaniki razlega neslišno a zelo razločno navodilo iz ozadja. Kaj navodilo – to je ukaz, ki se mu ni mogoče upreti!

Tega, da so razmere postale zares kritične, v medijih sicer skorajda ni bilo mogoče zaznati. Komajda s kakšno besedo so namreč omenili šlamastiko ob pravnomočni razsodbi finskega sodišča, da v aferi Patria ni bilo podkupovanja. Kar pomeni, da sploh ni bilo velikega poka, temveč veliki prdec, kakor je to že pred časom trdil sam JJ. Tako rekoč edini komentar finske razsodbe je prišel iz ust državnega tožilca Andreja Frlinca, ki je dejal, da 'odločitev finskega sodišča ne more vplivati na slovenske pravosodne organe'.

Ker je ta isti Ferlinc še ne tako dolgo tega strumno trdil, da 'odločitev avstrijskega sodišča v zadevi Riedl dokazuje, da imajo slovenski pravosodni organi morebiti prav', je očitno, da se je vrli državni tožilec v dolgotrajnem teku proti vladavini prava že precej utrudil. Kakšen manj omikan komentator bi celo utegnil reči, da je od napornega teka že 'do kraja sfukan', vendar se bomo na podstrešju takih vulgarizmov raje vzdržali.

Kakorkoli že – Ferlinc v svojem (sami veste kakšnem) stanju ne more teči naprej. To pomeni, da je napočil čas za predajo štafete naslednjemu tekaču. Še sreča, da je bil stezi že pripravljen predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Boris Štefanec, ki je že nestrpno čakal, da končno osmisli svoje bivanje v kokošnjaku. Četudi se Štefanec (kot je sam poudaril) zaveda, da je vrhovno sodišče ugotovilo, da je KPK Janezu Janši kršila pravice, pa je ta postopek (kot je še bolj poudaril Štefanec) še vedno odprt in se bo morda nadaljeval pred organi pravosodja.

Če bi se po naključju primerilo, da bi pravosodni organi tudi ta postopek zoper JJ zaprli, se bo Boris Štefanec, ki je odprte glave, že domislil načina, kako odpreti kakega novega. Ali pa se bo kdo drug domislil, kako proti JJ angažirati koga, ki je morda še odprtejše glave.

Zlata Prinašalka

Avtor karikature: Lan Seušek