pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Pospravljamo podstrešje: Miro Cerar bo plesal še to poletje, Karmen Erčulj pa do upokojitve

Deli na:
Pospravljamo podstrešje: Miro Cerar bo plesal še to poletje, Karmen Erčulj pa do upokojitve

Foto: ilustracija Lan Seušek

V bližnjih šolah je potekala matura, vendar so bili maturanti na srečo zelo obzirni in so skrbno pazili, da s preglasnim obračanjem listov ne bi motili stavkajočih sindikalistov, ki so pred vladnim poslopjem hrupno sporočali: »Cerar in ekipa, plesali boste samo še to poletje!« Tudi to je seveda predolgo! A kdo ve, če so Štrukljevi sindikalisti s časovno omejitvijo sploh mislili resno. Takoj po končanem ostrem protestnem shodu so se namreč sindikalni voditelji sestali s predsednikom vlade in med prijetnim klepetom sklenili, da se bodo pogajali še naprej. Seveda bodo tudi stavkali, saj se ličnih transparentov, ki so jih ob tej priložnosti nosili, pač ne splača izdelovati le za enkratno uporabo. Še posebno transparent, ki so ga ponosno držali predstavniki sindikata vzgoje in izobraževanja, je zelo poučen in bi ga bilo treba  večkrat postaviti na ogled. Takole so zapisali vzgojitelji naše mladine: »A še verjamemo v besede dane? To je čista jeba …«

Čista je.. ali nekaj podobnega pa je bilo tudi to, kar se je med tem dogajalo v državnem zboru, kjer je mandatno volilna komisija potrjevala primernost kandidatov za sodniške funkcije. Med kandidati je bila tudi dosedanja tožilka Karmen Erčulj, ki se je s svojimi sodbami že doslej zelo izkazala. Posebno dobro se spozna na to, kdo nekaj ima in kdo tega nekaj nima. Tako je denimo o ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću brez težav ugotovila, da »nekiiii ma tale naš Zoki ...« In ker 'nekiiii ma', je seveda nedopustno, da bi ga osirali po časopisih. Zato je kot tožilka vložila zahtevo za preiskavo zoper odgovornega urednika tednika, ki ga pravkar prebirate, Silvestra Šurlo, ker naj bi Zokija razžalil. Sodni senat je njeno zahtevo zavrnil, kar ni pošteno in se gotovo ne bi zgodilo, če bi o zadevi, ki jo je vložila kot tožilka, Karmen Erčulj odločala kot sodnica.

Kaj ima – oziroma je imela Komisija za preprečevanje korupcije, ko jo je še vodil Goran Klemenčič – sicer ne vemo, morala pa je »nekiiii met', saj se je Karmen Erčulj tudi njej postavila v bran. Zahtevala je pregon nekdanjega ministra za kulturo Vaska Simonitija, ker je ta razžalil KPK z izjavo: »KPK ima resnične rezultate samo v sramotitvi ljudi in v javnem ovajanju ... « Tudi ta ovadba je bila zavržena. A že kmalu si pravna država lahko obeta boljše čase. Mandatno volilna komisija DZ je namreč z desetimi glasovi za proti petim glasovom proti podprla kandidaturo Karmen Erčulj za sodnico s trajnim mandatom. Zdaj čaka samo še na potrditev v državnem zboru in lahko bo plesala do upokojitve.

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek