lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Kolumnisti

NENAD GLÜCKS o sprijaznjenju z realnostjo

Deli na:
NENAD GLÜCKS o sprijaznjenju z realnostjo

V tem pogledu ima Žiga Turk, minister za izobraževanje, kulturo, znanost in šport, prav, ko zatrjuje, da država v teh finančnih razmerah za slabo vodene in slabo pripravljene projekte nima denarja. S popravkom; za slabo pripravljene in vodene projekte vlada ne bi smela imeti denarja nikoli, niti v odličnih finančnih časih.

Univerzijada ni edina, zapleta se tudi glede predvidenega evropskega prvenstva v košarki prihodnje leto. Za prizorišča so bila predvidene športne dvorane v Novem mestu in Kopru, na Jesenicah in Ptuju, končnica prvenstva bo v ljubljanski areni Stožice. Sedanja vlada ugotavlja, da sta realni le dvorani v Kopru in na Jesenicah, medtem ko za izgradnjo večnamenskega športnega centra na Ptuju in športne dvorane v Novem mestu ni več ne časa ne denarja. K sreči je kot rezervni načrt predvidena stara tivolska dvorana v Ljubljani, poleg tega bi bili lahko v igri še dvorani v Celju in Mariboru.

Seveda bi bila gradnja novih velikih dvoran v Novem mestu in na Ptuju s pet tisoč sedišči norost, polno zasedeni bi bili v najboljšem primeru le nekajkrat na leto. Najbolj bizaren je primer Novega mesta, kjer župan Alojz Muhič nima denarja niti za plačilo ogrevanja za osnovne šole, rad pa bi gradil novo dvorano za ceno 14 milijonov evrov s pomočjo zasebnega investitorja.

To zgodbo že poznamo; »genialni« gospodarstvenik Zoran Janković je ta recept uporabil za gradnjo kompleksa v Stožicah, zdaj pa je od trgovskega dela Stožic ostal le skelet, Mestna občina Ljubljana je kljub drugačnim Jankovićevim obljubam do vratu zadolžena, zasebni investitor pa je klinično mrtev.

Pri vsem skupaj opogumlja to, da je ljudi zdaj že dolgo trajajoča kriza pripravila do zavedanja, da ni nič zastonj in da so bolj pozorni na evre, ki letijo iz državnega proračuna. Seveda še zdaleč ne tako pozorni kot kakšni Nemci ali Britanci, pa vendarle se premika. Odpoved univerzijade so celo Mariborčani sprejeli kot racionalno, sicer pa bodo novembra letos gostili mladinsko svetovno prvenstvo v šahu, za katero so prostori že na voljo, figure bodo tudi.
 

Loading...