vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Kolumnisti

Marko Medvešek o incidentu Mitje Kunca in Andrea Massija

Deli na:
Marko Medvešek o incidentu Mitje Kunca in Andrea Massija

 

Incidentu med Mitjo Kuncem in Andreo Massijem eni pravijo prerivanje, drugi kar pretep, končni izid pa je bil Massi na tleh in slaba volja pri vseh vpletenih. Razlog za prepir se zdi prav banalen, v kateri drugi smučarski zvezi ali vsaj z drugačnimi udeleženci bi problem rešili že na terenu. Morda problema, torej uporabe rezerviranih frekvenc, sploh ne bi bilo. Slabša vožnja Tine Maze v prvem teku veleslaloma je očitno načela živce njene ekipe, in čeprav je vtis popravila v drugem teku, se njen tabor ni mogel otresti razmišljanja, kaj bi še lahko bilo. Kunc je uporabil za Tinino ekipo rezervirano frekvenco prav takrat, ko je smučarki dajal navodila za prvo vožnjo, pravi Massi. Kunc pravi, da je šlo za napako in da se je opravičil. Massija to ni pomirilo, potem ko si je dal duška pred novinarji, se je po tekmi v hotelu soočil še s Kuncem.
 
Po nepotrebnem? Razplet soočenja nikakor ni pomagal. Bodimo iskreni – Massi se s smučarsko zvezo že nekaj sezon ne prepira le zato, ker bi mu zavistneži v slovenski smučariji kar naprej metali polena pod noge ali bi trpel zaradi njihove nesposobnosti. Težave nedvomno so, na zvezo in posameznike v smučanju je jezen še marsikdo, mnogi se podobno kot Massi prepirajo. A le eden iz tega dela zgodbo, ki zasenči uspehe smučarjev, in le eden stvar pripelje tako daleč, da pride do ravsanja pred novinarji.
 
Massi ima na svoji strani argument rezultatov, ki jih je z njim dosegla Tina Maze. S svojim značajem pa se ni prikupil preostanku reprezentance, to je še okrepilo zavist in nejevoljo slovenske alpske smučarije zaradi zaostajanja za dosežki Mazejeve. Kako globok je prepad, dokazuje grda ideološka nota prepira, zmerjanje s fašisti in partizani zaradi nečesa, kar je v bistvu zgolj profesionalni nesporazum.
 
Massijevi dosežki s tekmovalko, ki je šla v zadnjih sezonah dela v reprezentanci bolj nazaj kot naprej in za katero se je zdelo, da je še en neuresničen talent slovenskega smučanja, še bolj razgaljajo probleme alpskega smučanja v Sloveniji. Incident utegne nazadnje koristiti predsedniku Smučarske zveze Slovenije Primožu Ulagi, ki rad opozarja, da je v alpskem delu zveze preveč amaterizma, da je potrebnih manj ljudi, a profesionalcev, in delo s trdo roko. Trdo roko po zgledu Massija? Upajmo, da ne, slovensko smučanje bi težko prebavilo dva taka značaja.
 
Loading...