pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Kolumnisti

Mark Zuckerberg se je opravičil, Janković in slovenski banksterji se ne bodo nikoli

Deli na:
Mark Zuckerberg se je opravičil, Janković in slovenski banksterji se ne bodo nikoli

Lastnik družbe Facebook Mark Zuckerberg je včeraj v zaslišanju v ameriškem senatu izkazal (straho)spoštovanje, ki ga ne bi pričakoval od človeka, težkega 62 milijard dolarjev.

Ameriški milijarder se je moral pred senatnima odboroma za pravosodje in trgovino zagovarjati, ker so pri Facebooku dopustili, da so bili zlorabljeni osebni podatki milijonov uporabnikov njihovega družbenega omrežja po svetu. Senatorji so ga zasliševali celih pet ur, za zlorabe osebnih podatkov se je opravičil, dejal, da mu je žal, in priznal, da je šlo za njegovo napako.

Primerjajte to z arogantnimi nastopi slovenskih banksterjev in ljubljanskega župana Zorana Jankovića pred Logarjevo preiskovalno komisijo v državnem zboru! Ne le, da nikomur od njih za ogromno bančno luknjo ni niti malo žal in se ni nihče pripravljen za karkoli opravičiti. Oni celo tekmujejo, kdo bo bolj aroganten, kdo se bo bolj sprenevedal, imel zaničljiv odnos do poslancev najvišjega predstavniškega telesa. Na prvem mestu te neugledne združbe s svojim primitivnim obnašanjem dominira Janković.

Razlika med ZDA in Slovenijo je posledica naslednjega: Zuckerberg dobro ve, da lahko on ali družba Facebook utrpita resne posledice zaradi dopustitve zlorab. Slovenski banksterji in Janković pa nedvoumno vedo, da se njim za nobene zlorabe ne bo zgodilo popolnoma nič.