zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Lukšičeve solze, premierkin hausbal in neka nova kominterna

Deli na:
Lukšičeve solze, premierkin hausbal in neka nova kominterna

Kar zadeva Fištravca, so mu očitno domobranci nastavili past, ko si je naš župan s službeno kartico kupil delovno obleko. Ta mu tudi pripada, če pripada vsakemu proletarcu za tekočim trakom, delavcem snage, policistom, vojakom, celo udbovcem itn. Fištravec je vojak naše vstajniške revolucije, in če on ne sme imeti delovne obleke, potem preostane samo še tista iz pravljice »cesar je nag«. Zaradi te podtaknjene obleke ga je začela kritizirati tudi frakcija hitlerjugendskih vstajnikov, ki pravi, da Fištravec ni uresničil pričakovanj, da je razočaral, da je aroganten in nesposoben. To je tista frakcija, ki ga je v resnici ustoličila s potrebnim revolucionarnim nasiljem nad Francem Kanglerjem in člani njegove liste, ki so jih potem obešali pod mariborskimi mostovi in jim grozili po domovih s predvojnimi likvidatorskimi trojkami. Revolucije brez nasilja pač ni in načelno ta hitlerjugend lepo pozdravljam, a malo naj se umirijo!

Fištravcu ni mogoče očitati, kar mu očitajo, ker na oblast ni prišel zato, da bi kaj naredil, ampak, da bi odstranili Kanglerja. Če pade Fištravec, pade Alenka Bratušek, saj smo v Mariboru v resnici imeli generalko za državno raven. Poleg tega bi enake očitke lahko naslovili tudi na premierko: nezaposlenost narašča, dolg narašča, revežev je čedalje več, samomori se povečujejo itn. V resnici je to prehodno obdobje iz Janševega top-hard kapitalizma v demokratični socializem, v katerem bo pač tudi nekaj žrtev.

Ta vlada, naša vlada, je v nemogočih razmerah naredila tudi veliko dobrega! Pravi hausbal. Ko je zaradi varčevanja v proračunu gasilcem vzela tri milijone evrov, jih je takoj nadomestila z nekaj deset tisoč evri prejšnji teden v javni hiši s predstavo za abonente in izven Stopimo skupaj. Ob sprejemu zakona o sanaciji po žledu je vlada lahko ponosno najavila, da tisti, ki so bili brez elektrike, je ne bodo plačali za čas, ko so bili brez nje. Veliko dobrega na ravni višje ljudske morale postori premierka Bratuškova sama! Niti za trenutek se ne pusti zmesti, ko ji kdo pod nos vrže, kakšni so gospodarski rezultati, mirno reče, da smo ne le na dobri, ampak na najboljši poti. To sicer ni res, ljudje pa so pomirjeni. Bolje je, da jih enkrat zjutraj udari, kot pa, da jih vsak dan do tistega dne zastrašujemo. Premierka je tudi junaško izjavila, da bi padec njene vlade imel za Slovenijo slabe posledice. Kaj slabe, uničevalne, ko bi se pokazalo, da je tudi njena politika še vedno žrtev politike vladavine Janeza Janše. To, da je vmes bil Pahor, ne šteje, ker nam je hotel dobro, pa mu ni šlo.

Kot dobro delo te vlade se je pokazalo tudi to, da tri mesece ni imela gospodarskega ministra, kajti razmere in svetovni trendi so takšni, da noben minister ne more pomagati. To je tudi razlog, da je Stanko Stepišnik kot minister pomagal sam sebi in svojemu podjetju. Poleg tega se je splačalo počakati na pravega kandidata, to Metod Dragonja zagotovo je, saj je kot iz rokava stresel nekaj ukrepov, ki nas bodo zagotovo rešili. Če nas ne bodo, nas bolj potopiti, kot smo, ne morejo. Meni je všeč njegova ideja o zvišanju DDV, ker je pač to v skladu z ekonomistično šolo Mencingerja, Tajnikarja in Križaniča, da je treba napasti potrošnjo. Z vojsko, če ne gre drugače.

Odlični so tudi naši mediji, ki nam dobro služijo. Nepremičninski davek so kovali v nebesa, ko pa se je malo zataknilo, so krivdo zvalili na zaposlene na geodetskih upravah. Nas nič ne briga, če slabega zakona ne znajo dobro uvesti v prakso. Še eden bolj pronicljivih politikov pri nas Igor Lukšič je rekel, da so ga nategnili s tem zakonom oz. da je to storil finančni minister Uroš Čufer. Pa tako sem mu verjel, je stokal v kamero in skoraj zajokal. Vidite, Janša je pustil tako grozovito dediščino, da človek še svojim ne more več zaupati.

Odličen je bil tudi minister Samo Omerzel z izjavo – ki bi v normalnih razmerah človeka stala glavo – da bi bilo zelo nekonstruktivno govoriti o odgovornosti posameznikov pri nepremičninskem davku. To je res. Če bi hoteli kaznovati vse, ki so kaj zamočili, jih je zagotovo več kot sto. To bi bil masaker. Poleg tega je treba upoštevati tudi to, da so informativni izračuni ljudi spravljali tudi v smeh in dobro voljo. Izračune so dobivali mrtvi, kar je zelo smešno. Zelenjavni vrt je bil dragocena gradbena parcela. Sredi dnevne sobe je bila baraka drugega lastnika. Potok mimo hiše je bil razglašen za turistično točko prvega reda. Pa še kmetje so jih dobili  kot za časa Edvarda Kardelja.

Svojo pravo usmerjenost kažejo mediji tudi pri huliganskem nasilju v Ukrajini na ravni terorizma, kot bi rekel naš vrli komentator in izvedenec Ervin Hladnik Milharčič. Nas in Rusov je 145 milijonov. Z njimi imamo tovariške, komunistične odnose – klima Petek in Janez Škrabec pa tudi z Janukovičem, tako in tako Rusom. Še Borut Pahor se je s Putinom skorajda poljubljal na tribuni v Mariboru, pa sta si premislila. Neka nova kominterna.

 

P. S.: OECD napoveduje, da bo prihodnji dve leti celo Grčija boljša od Slovenije. Grki so likvidirali le državno TV, pa je bilo.