aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

MARAAYA 1 (neobrezana) (1 of 1) Njena.si

Maraya: Nasmejana in skrivnostna

Kolumnisti

Karl Erjavec je najslabši produkt politične plutokracije, ki nadzoruje slovensko državo

Deli na:
Karl Erjavec je najslabši produkt politične plutokracije, ki nadzoruje slovensko državo

Foto: Primož Lavre - Laris Gaiser

Za negativne posledice njegovega ministrovanja morajo odgovarjati vse vlade, ki so ga na tem mestu potrdile, saj je v sedmih letih s svojim nerazumevanjem zunanje politike in pomanjkanjem občutka za mednarodne odnose povsem izoliral Slovenijo od sveta.

Kot je dokazala arbitraža, smo ostali brez prijateljev in zaveznikov. Objektivno in subjektivno je kriv za propad arbitražnega postopka, kriv je za zapiranje ambasad in konzulatov, kriv je, da se je v večini primerov obkrožil z ubogljivimi kadri, s katerimi je onemogočil učinkovito delovanje naše kvalitetne diplomacije, in kriv je tudi za vodenje popolnoma neuravnotežene zunanje politike: več kot petindvajsetkrat se je v šestih letih Slovenija srečala s predstavniki Kremlja in niti enkrat s predstavniki Bele hiše.

Američane je – vsakič ko je imel priložnost – diplomatsko užalil ter jih nazadnje, brez dolgoročne vizije o našem pozicioniranju v svetu, celo izsiljeval s priznanjem Palestine. Posledično je, kar pa je le malokdo opazil, Slovenijo postavil na stran vseh tistih držav, ki palestinsko vprašanje izkoriščajo zgolj za lastne interese in niti malo ne prispevajo k reševanju tako pomembnega odprtega vprašanja.

Kot administrativni vodja ministrstva je omogočil prijateljskim kadrom v tujini neomejeno zapravljanje davkoplačevalskega denarja z najemom izredno dragih rezidenc v prestolnicah, kjer ima država v lasti svoje nepremičnine. Vse, kar je bilo od osamosvojitve dobro storjenega na mednarodnem prizorišču, je Karl Erjavec uničil v nekaj letih. Potrebno bo veliko časa in truda, da si bo Slovenija povrnila ugled.

Foto: Bobo

Upam, da bo odgovarjal za vso škodo, ki jo je povzročil državnemu interesu in slovenskemu narodu, tistega istega dne, ko bodo vse politične stranke ustvarile okolje, v katerem Desus Karla Erjavca ne bo več potreben.

Dr. Laris Gaiser, geopolitični analitik, predsednik Slovenskega panevropskega gibanja