Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Karl Erjavec je najslabši produkt politične plutokracije, ki nadzoruje slovensko državo

Deli na:
Karl Erjavec je najslabši produkt politične plutokracije, ki nadzoruje slovensko državo

Laris Gaiser - Foto: Primož Lavre

Za negativne posledice njegovega ministrovanja morajo odgovarjati vse vlade, ki so ga na tem mestu potrdile, saj je v sedmih letih s svojim nerazumevanjem zunanje politike in pomanjkanjem občutka za mednarodne odnose povsem izoliral Slovenijo od sveta.

Kot je dokazala arbitraža, smo ostali brez prijateljev in zaveznikov. Objektivno in subjektivno je kriv za propad arbitražnega postopka, kriv je za zapiranje ambasad in konzulatov, kriv je, da se je v večini primerov obkrožil z ubogljivimi kadri, s katerimi je onemogočil učinkovito delovanje naše kvalitetne diplomacije, in kriv je tudi za vodenje popolnoma neuravnotežene zunanje politike: več kot petindvajsetkrat se je v šestih letih Slovenija srečala s predstavniki Kremlja in niti enkrat s predstavniki Bele hiše.

Američane je – vsakič ko je imel priložnost – diplomatsko užalil ter jih nazadnje, brez dolgoročne vizije o našem pozicioniranju v svetu, celo izsiljeval s priznanjem Palestine. Posledično je, kar pa je le malokdo opazil, Slovenijo postavil na stran vseh tistih držav, ki palestinsko vprašanje izkoriščajo zgolj za lastne interese in niti malo ne prispevajo k reševanju tako pomembnega odprtega vprašanja.

Kot administrativni vodja ministrstva je omogočil prijateljskim kadrom v tujini neomejeno zapravljanje davkoplačevalskega denarja z najemom izredno dragih rezidenc v prestolnicah, kjer ima država v lasti svoje nepremičnine. Vse, kar je bilo od osamosvojitve dobro storjenega na mednarodnem prizorišču, je Karl Erjavec uničil v nekaj letih. Potrebno bo veliko časa in truda, da si bo Slovenija povrnila ugled.

Foto: Bobo

Upam, da bo odgovarjal za vso škodo, ki jo je povzročil državnemu interesu in slovenskemu narodu, tistega istega dne, ko bodo vse politične stranke ustvarile okolje, v katerem Desus Karla Erjavca ne bo več potreben.

Dr. Laris Gaiser, geopolitični analitik, predsednik Slovenskega panevropskega gibanja