franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Jože Biščak: Odpravi se, Goran Klemenčič!

Deli na:
Jože Biščak: Odpravi se, Goran Klemenčič!

Eden od »forumašev« spletnih Financ je bil precej ciničen, duhovit. Postavil je uganko. Nekako takole: oborožena roparja stopita v banko, ustrahujeta zaposlene, jih oropata in pobegneta z avtomobilom, ki ga vozi tretji tip. Vprašanje: kaj je tretja oseba? Ropar ali šofer? Za policijo bi bilo nedvoumno: tudi tretji osebek je po zakonu ropar oziroma najmanj pomočnik pri oboroženem ropu. Toda za možgane Gorana Klemenčiča je zadeva veliko bolj trd oreh. Tretji osebek ni neposredno sodeloval pri oboroženem ropu, ni grozil z orožjem, ni nosil vreč z denarjem, se pravi, da je bil na nekako izločen iz njega, pa čeprav je lahko »master mind« bande, bi očitno bili pomisleki predsednika KPK.

Tako razmišljanje je bilo preneseno v odziv na ravnanje ministra za gospodarstvo, ko je minister Stanko Stepišnik zasebniku Stanku Stepišniku dal 0,35 milijona evrov. Pravzaprav je ministrstvo za gospodarstvo dalo podjetju EMO Orodjarna, katerega največji lastnik je po podjetju Corda Orodjarna gospodarski minister, denar. Koruptno ravnanje? Ne. Vsaj sum korupcije, če je minister vplival na svojo komisijo? Ne. Klemenčičeva komisija pravi, da kaj takega ni zakonsko prepovedano. Da se to lahko dela. Da zakon to dopušča. Da to ni konflikt interesov. Če se minister izloči. In bojda se je. In domnevno v postopku razdeljevanja denarja ni sodeloval. Niti od daleč ni gledal. Ne nadzoroval. Sploh ga ni zanimalo. On s tem ni imel nič. Niti slišal ni nič o tem. Je čist. Kot solza. Kot bela lilija. Kot srajca, oprana s perwollom black magic, ki ga imajo očitno vsi vpleteni ves čas v torbi. Za vsak primer. Da ne bo presenečenj. Če je treba kaj dobro oprati. In KPK je Stepišnika oprala tudi vsakršnega suma.

Goran Klemenčič je tako dokončno odvrgel še zadnji del maske, ki mu je komaj prekrivala dvolični obraz. Pri križanju Janše in Jankovića se je vsaj trudil, da bi bil uravnotežen, pri poceni vozovnicah Gregorja Viranta se je še zdelo, da postopka mogoče res ni možno tako hitro končati, hitrost prve (raz)sodbe pri Stepišniku pa je skoraj presegala svetlobno – niti suma, niti kančka dvoma, ker se je izločil. Ker je tako rekel minister, ki je bil celo v policijski preiskavi zaradi tajkunizacije. Ja, uganili ste. Prav EMO Orodjarne. Tajkuni, če so prave barve, in Stepišnik to je, pa so nedotakljivi. Nekako izločeni iz vseh postopkov. To je Klemenčič vzel na znanje in v zakup dobesedno. Čeprav s tem škodi državi. Zato je že skrajni čas, da se mu reče: Odpravi se, Goran Klemenčič! Razglednic pa ni treba pošiljati.