pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Jože Biščak o prepovedi burkinov

Deli na:
Jože Biščak o prepovedi burkinov

Upor vedno pride od spodaj. Zato ne preseneča, da so bile lokalne skupnosti tiste, ki so ga zanetile. Župani treh francoskih mest in različnih političnih opredelitev so prepovedali burkini, muslimanske kopalke, ki prekrivajo celotno žensko telo; izjema so dlani, stopala in obraz. Podobno ne razmišljajo samo v Franciji, ampak tudi drugod po Evropi. Vzdušje na stari celini je po več terorističnih napadih, zagrešenih v imenu Alaha, in nezadovoljstvu staroselcev nad politiko odprtih vrat pač tako, da je temu pritegnila tudi visoka politika.

Kot premier Manuel Valls, ki je iz palače Matignon sporočil, da podpira prepoved, ker pri burkiniju ne gre za novo linijo kopalk, ampak za islamski versko-politični projekt podrejanja žensk. Seveda so se oglasili samooklicani varuhi človekovih pravic, češ da gre pri prepovedi za omejevanje osebne svobode in krivdo pripisali Evropejcem, da so nezmožni sobivati z muslimani. Tega, da v sekularni Evropi živijo Evropejci in da so kvečjemu muslimani tisti, ki bi se morali prilagoditi kulturi stare celine, nihče od levičarskih genijev ni niti pomislil. A lahko bi malo pobrskali po spominu, kako so se Evropejci znašli v stanju pasivne samoobrambe.

Zelo malo ljudi ve, da bo v prihodnjih dneh minilo natanko četrt stoletja, od kar so Evropejci sredi svoje celine doživeli ponižanje, ki je brez primere. In da bi na ta dan, konkretno 19. septembra, morale zastave viseti na pol droga, ker je takratna zahodna politična elita staro celino izdala. Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je sprejela sramotno priporočilo - Prispevek islamske civilizacije k evropski kulturi. Poročilo je povsem razvrednotilo dosežke zahodne civilizacije in bil je en sam pokončen mož, Norvežan, Hallgrim Berg po imenu, ki je vstal in se uprl. Dejal je, da ne gre za nedolžen kulturni dokument, ampak za politični dokument, ki koristi samo podpiranju islama v Evropi. Imel je kratek govor, saj mu je predsednik Šved Anders Björck odvzel besedo.

Posledice sprejema priporočila so vidne danes: po Evropi so zrasli številni islamski centri, džamije in molilnice, po šolah in univerzah poveličujejo islamsko civilizacijo, politiki so islam opevali kot luč, ki je pomagala barbarski Evropi (Hans-Dietrich Genscher). A ko so se lani začele proti Evropi valiti horde muslimanskih migrantov, ki so začele ropati, posiljevati in ubijati, je ljudem končno prekipelo. Zato je tudi Ange-Pierre Vivoni, župan Sisca, majhnega mesta na severu Korzike, ob prepovedi burkinijev dejal, da je njegova dolžnost, da zaščiti domačine, da zaščiti svoje ljudstvo. In tako je tudi prav.