državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Jože Biščak: "Naredite mi to deželo znova rdečo!"

Deli na:
Jože Biščak: "Naredite mi to deželo znova rdečo!"

Pri tem so Milan Kučan & Co. zlorabili pravosodje in uporabili vsa sredstva (medije in oblast) – prvaka največje opozicijske stranke in po razpadu Pozitivne Slovenije liderja največje parlamentarne stranke so v montiranem političnem procesu poslali v zapor. Ravno zato in predvsem zato so te predčasne volitve nelegitimne, še manj svobodne.

Nocoj je bilo jasno, da nam tranzicijska levica oziroma komunistična zalega še naprej ukazuje, da praktično ni nikoli izpustila oblast iz svojih rok, čeprav je desnica nekaj let formalno vodila državo. In takrat je bil javni dolg najmanjši, imeli smo proračunski presežek, BDP na prebivalca je dosegal 90 odstotkov povprečja EU. In ker je zdaj kazalo, da bi Janez Janša s SDS utegnil ponoviti uspeh na volitvah, je bilo potrebno dvoje: pogrom proti Janši s strani dominantnih medijev (je še čudno, da je SDS sploh dobila toliko poslancev v nov državni zbor), ker pa tudi to ni bilo dovolj, so ga strpali v zapor in izolirali od volivcev. Tega očitka si Miro Cerar, ki je, vsaj tako kaže, premočno zmagal, ne bo zlahka otresel.

Ne gre, da bi Mira Cerarja vnaprej ožigosali, čeprav je bilo jasno, da so ga ustvarili v Murglah, temveč predvsem zato, ker sploh ni imel programa, kaj šele, da bi bilo napisanega kaj konkretnega. Tisto, kar je bilo objavljeno na njegovih spletnih straneh, ni namreč nič in pomeni samo eno – nadaljevanje ribarjenja v kalnem. To je bilo sporočilo in kot takega so ga vzeli na znanje volivci. Kar je seveda skrb vzbujajoče in pomeni nadaljevanje tistega, kar je začela Alenka Bratušek – brezglavega zadolževanje, da se vzdržuje javni sektor in zadovolji sindikate. To pa je pogubno za Slovenijo.

Še bolj pa skrbi, da bo mesto v hramu demokracije našla skrajno leva, militantna stranka – Združena levica. Njena besednjak ne spominja samo na čase trdega in temačnega komunizma, ampak je predvolilna retorika spominjala na retoriko zgodnjega nacizma: krivi so bogati, dobiček je zlo in podobno. Od tod pa do fizičnega nasilja nad drugače mislečimi ni več daleč. Sam Luka Mesec, lider ZL, je dejal, da ne nagovarjajo volivcem, ampak soborce. Ali to pomeni, da dobivamo skoraj 100 tisoč levičarskih militantov, ki so svoje nasprotnike pripravljeni tudi likvidirati? Branko Masleša, Andrej Ferlinc, Zvonko Fišer in drugi iz pravosodne bande so že pokazali, kako se streže Kučanovim besedam: če ne gre z diskreditacijo, pa bo šlo z likvidacijo. In Janša je bil z zaporom likvidiran, politično onemogočen, da bi stranko popeljal do boljšega rezultata. Zato so te volitve nepoštene in nelegitimne. Pa naj si misli kdorkoli kar hoče.