vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Kolumnisti

Ivan Puc o »presežkih« najpomembnejšega »dogodka« leta 2011

Deli na:
Ivan Puc o »presežkih« najpomembnejšega »dogodka« leta 2011

Je stanje, kot ga kažejo zadnje mnenjska poizvedovanja, že dovolj stabilno in se ne bo bistveno spremenilo? Če bi temu pritrdili, bi bil v zadnjih dneh vloženi denar v kampanjo vržen proč. Mnogo hrupa za nič. Nekateri profesorji, ki se zelo od blizu spoznajo na ta posel, negodujejo, ker so si stranke privoščile tako neprofesionalno kampanjo brez »presežkov«. A z nekaj dobre volje se jim lahko vsaj približamo. Gre vendarle za najpomembnejši neumetniški »dogodek« leta 2011.

V SD na plakatu sporočajo: NAPREJ. A gotovo brez njih. Vlaki so že odpeljali, barke pa so nasedle na čereh. Na eni od njih so zaresovci. Njihov krmar se v nastopih in intervjujih pripravlja na pisanje spominov. V njih ne bo manjkal razkriti incident med odmorom v vladi glede TEŠ 6, kot se ga spominja Gregor Golobič. Neprevidni minister Roko Žarnić je nehote izdal svojo ustrežljivost in kolega Franca Križaniča, ki je zaradi izdane skrivnosti nanj takoj »vzrojil«. Gregor Golobič se prav v teh dneh spominja tudi prigod iz časov asistiranja Drnovšku. Kako je na primer na sedežu Westinghousa dal nogo lobistu Juretu Cekuti, ki potem seveda ni imel več dostopa do velikega vodje. Naslovna zgodba memoarov bi bila lahko Moja resnica o Ultri. NLP se je raje vrača v otroštvo in mladost. Za seboj že ima knjigo Leto v politiki. Upamo na nadaljevanje: Tri leta v Pahorjevi vladi s podnaslovom Skriti dnevnik Agate Schwarzkobler. Kot se je že dobro obneslo pri čefurjih, bi jo lahko promovirala v tandemu z Vojnovićevim novim romanom Jugoslavija, moja dežela. Karl Erjavec volivcem sporoča, da je Desus za uspešno Slovenijo. Nekateri se sprašujejo, ali se bo sam ukinil, saj bi bila brez njega Slovenija veliko bolj uspešna.

Ljudska stranka stavi vse na predsednika; tako kot Virantova in Jankovićeva stranka je postala kar lista Radovana Žerjava. Morda mora zato na soočenjih toliko poskakovati. Glede na prejšnja leta se je SDS Janeza Janše drugače kot SLS odločila s plakatov odstraniti Janeza Janšo in zapisati: PAMETNA REŠITEV. Upanje za Slovenijo prinaša Nova Slovenija. Ker se je oprla na medijsko logistiko Katoliške cerkve, lahko uresniči vsaj upanje zase in pride v parlament. Na upanje računa tudi Pozitivna Slovenija, zraven pa še na delo in boljše življenje. Vse pozitivno, nič krvi, znoja in solz. Smo velika in srečna Jankovićeva družina. Gregor Virant se nasprotno od te idile v pogovoru za Reporter čudi, da se je v kratkem času spremenil v živega hudiča. A to je še vedno bolje, kot da bi bil mrtev. Ali biti plemenita metla, ki pometa le še okolico parlamenta.
 

Loading...