Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Gregor Preac: 127 mrtvih v Parizu! Je Slovenija soodgovorna?

Deli na:
Gregor Preac: 127 mrtvih v Parizu! Je Slovenija soodgovorna?

Kot smo napovedovali, bo z migrantsko krizo prišel tudi terorizem. Seveda se bodo našli humanitisti, humanitarci, psevdočlovekoljubi in drugi, ki bodo iskali vzroke drugje. In celo ponovno krivdo v nas samih. No, krivda v nas samih je ta, da smo si z migranti v Evropo pripeljali vojno. Zdaj in kasneje. V Parizu vsaj 127 mrtvih, od tega 80 v gledališču. Streljanje po Parizu in kaos. Morda naslednji London? Morda Nemčija? Kolikšna je nevarnost terorizma v Sloveniji, ki je povsem nezaščitena, odprta, kjer je izginilo 25.000 migrantov neznano? Slovenska policija migrantom ne preglejuje prtljage.

Slovenska policija daje na hrvaški meji migrantom lažne identitete. Koliko so za mrtve in kaos v Parizu kriva Merklova, Juncker in Slovenija, ki dalje lahkotno prepušča tisoče in tisoče migrantov, nekontrolirano, stihijsko. Islamska država na severu Iraka in Sirije že dalj časa zgublja proti Kurdom in redni sirski vojski, kar pomeni, da se bo večje število evropskih borcev Islamske države umikalo čez Slovenijo domov, vkolikor se mnogi že niso. Sta Slovenija in slovenska vlada soodgovorni za pokol v Parizu?

No, morda bo pokazala preiskava. Zakaj ni bilo napadov prej? Zakaj ravno zdaj, ko je edina odprta meja za migrante in teroriste v Evropo preko Slovenije? Ter dalje v Nemčijo in v Francijo! Samo fantazija? Pretiravanje? Ko se zgodi, vsi pozabijo, da smo pred letom bojda 'pretiravali'! Kaj mora doživeti še Evropa, da bo začela razmišljati celovito in enotno? Kaj mora doživeti Slovenija?

 

BOJ PROTI TOTALITARIZMOM

Mnogi bodo oporekali, da matematika: več migrantov, več getov, več radikalizacije, več jeznih neintegriranih otrok, več band, gangov, in tako dalje, ne drži. Pa 40-letno množično priseljevanje muslimanov v Zahodno Evropo, zdaj z okrog 25 milijoni ljudi, kaže prav na to. Oporečniki goli logiki bodo skušali opravičevati, da so primeri posamični, redki v primerjavi s priseljeno populacijo. No, število primerov nasilja se povečuje eksponentno.

Najbrž zaradi radikalizacije in fundamentalizacije drugega in tretjega pokolenja. In če pomislimo, da se je število islamskih terorističnih napadov po  svetu v zadnjih desetih letih povečalo z 2000 na leto na letošnjih 16.000, pove najbrž vse o hitrosti fundamentalizacije in radikalizacije v globalizmu in dobi komunikacij. In slepljenje, da so nove migracije miroljubne, je škodljivo.

Ker se večina negativnosti pokaže šele z velikim zamikom, naslednje pokolenje po neuspešni integraciji. Kaj je potrebno, da se ljudje zbudijo? Ne vidijo demagogije, ko ponovno pettisoč predsednikov hiti s svojimi puhlimi sožalji, najbrž tudi naš s kakimi kičastimi praznimi besedami in trpkim žalostnim obrazom. Kje so bili prej - to je vse tako ogabno in neresno, božanska komedija v 'reality showu' - niti ne resnična.

Kaže, da slovenskih državnih medijev pri vsem tem ne zanimajo vzroki in napovedovanje posledic. Ne preiskovalno novinarstvo. Za napovedovanje posledic moraš biti strokovnjak in obenem osebnost, da te ni strah napačne napovedi. Napovedovanje posledic ni natančno zadeti dogajanja, je le odgovorno razmišljanje o možnih scenarijih in opozarjanje pristojnih in javnosti, da do posledic ne pride.

Osebno že mesece 'trobim' proti levemu in desnemu ekstremizmu in vsem totalitarizmom, napovedujem terorizem, tudi možnost epidemije, četudi si želim, da se motim. In tudi zdaj pozivam odgovorne v vladi in povsod, da je treba  v tem trenutku okrepiti varnost pred javnimi zgradbami. Ter zaščiti pred morebitnimi izlivi jeze in pogromi migrante. Tako na Šentilju, kakor tudi na primer v ogromnem ilegalnem taborišču v francoskem Calaisu, ki je pred cestnim in železniškim predorom v Veliko Britanijo.

Bojim se, da lahko tudi v Nemčiji pride do jeze, spopadov in kakšnega požiga, pogroma. Pa se mi zdi, da so tu politiki tisoče korakov vzadaj. Capljajo za dogodki, dogodki jih prehitevajo.To je pač dokaz ekstremno slabih politikov in njihovih analitičnih služb. Tu seveda prednjačita Slovenija in slovenska vlada. V slovenskem zunanjem ministrstvu in pri vladi ter predsedniku Republike bi morali že zdavnaj odpustiti analitike, saj vojna v Siriji ni od včeraj, pač pa traja štiri leta. Morda bi bilo koristno 'odpustiti' tudi predsednika Republike, poslance in vlado!