Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Kolumnisti

Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Deli na:
Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Silvester Šurla, odgovorni urednik

Jože P. Damijan guverner Banke Slovenije? Je lahko še kaj hujšega? Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Kontroverzni ekonomist ni samo grožnja slovenskemu, ampak evropskemu monetarnemu sistemu. Bolj kot to, da nima strokovnih kvalifikacij iz bančništva, so skrajno sporne njegove izjave o evru, ki si jih je v medijih ali na svojem blogu privoščil v zadnjih letih.

Z morebitnim Damijanovim imenovanjem bi svet guvernerjev ECB v svoje vrste dobil velikega heretika enotne evropske valute, ki je v zadnjih desetih letih naredil prav neverjetno ekonomsko potovanje od klasičnega ekonomskega liberalizma do keynesianizma. Jože P. Damijan je očitno lahko vse: tako neoliberalec kot levičarski populist. Kar se mu v danem trenutku bolj splača in prinaša večje finančne koristi, večji pritok evrov na njegov transakcijski račun.

UVODNIK V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24