vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Kolumnisti

Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Deli na:
Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Foto: Primož Lavre - Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja

Silvester Šurla, odgovorni urednik

Jože P. Damijan guverner Banke Slovenije? Je lahko še kaj hujšega? Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Kontroverzni ekonomist ni samo grožnja slovenskemu, ampak evropskemu monetarnemu sistemu. Bolj kot to, da nima strokovnih kvalifikacij iz bančništva, so skrajno sporne njegove izjave o evru, ki si jih je v medijih ali na svojem blogu privoščil v zadnjih letih.

Z morebitnim Damijanovim imenovanjem bi svet guvernerjev ECB v svoje vrste dobil velikega heretika enotne evropske valute, ki je v zadnjih desetih letih naredil prav neverjetno ekonomsko potovanje od klasičnega ekonomskega liberalizma do keynesianizma. Jože P. Damijan je očitno lahko vse: tako neoliberalec kot levičarski populist. Kar se mu v danem trenutku bolj splača in prinaša večje finančne koristi, večji pritok evrov na njegov transakcijski račun.

UVODNIK V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...