Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

smeti3 Svet24.si

Smeti odvrgel na travnik, a pozabil na položnice

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Kolumnisti

Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Deli na:
Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Foto: Primož Lavre - Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja

Silvester Šurla, odgovorni urednik

Jože P. Damijan guverner Banke Slovenije? Je lahko še kaj hujšega? Da bi na čelo centralne banke prišla slovenska kopija grškega Janisa Varufakisa, je veliko huje, kot če bi postal finančni minister iz kvote Levice.

Kontroverzni ekonomist ni samo grožnja slovenskemu, ampak evropskemu monetarnemu sistemu. Bolj kot to, da nima strokovnih kvalifikacij iz bančništva, so skrajno sporne njegove izjave o evru, ki si jih je v medijih ali na svojem blogu privoščil v zadnjih letih.

Z morebitnim Damijanovim imenovanjem bi svet guvernerjev ECB v svoje vrste dobil velikega heretika enotne evropske valute, ki je v zadnjih desetih letih naredil prav neverjetno ekonomsko potovanje od klasičnega ekonomskega liberalizma do keynesianizma. Jože P. Damijan je očitno lahko vse: tako neoliberalec kot levičarski populist. Kar se mu v danem trenutku bolj splača in prinaša večje finančne koristi, večji pritok evrov na njegov transakcijski račun.

UVODNIK V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24