dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

sveča Svet24.si

Poslovil se je priznani slovenski kirurg

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

pivec gantar Svet24.si

Rušenje Gantarja, zaposlovanje na lepe oči in ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Kolumnisti

BISERKA KARNEŽA CERJAK o odstranitvi tožilke Dragice Kotnik

Deli na:
BISERKA KARNEŽA CERJAK o odstranitvi tožilke Dragice Kotnik

Vznemirljivega občutka, da se v državi ves čas sprehajamo po robu izrednih razmer, se nikakor ni mogoče otresti. Le dan po objavi volilnih rezultatov, za katere smo lahko izvedeli uro kasneje, ker je nekdo nekje sprejel odločitev o podaljšanju volilnega molka, je skupina kriminalistov nenadoma in nenapovedano vstopila v družinsko stanovanje tožilke Dragice Kotnik. Izdana odredba za več ur dolgo hišno preiskavo je imela oznako zaupno, razlog, da je do nje sploh prišlo, pa se zdi neverjeten, nerazumljiv in povsem nesprejemljiv. Tožilstvo je namreč že maja zavrnilo možnost suma, da je tožilka zagrešila izdajo uradne skrivnosti z objavo dokumentov na spletnem portalu pozareport, iz katerih naj bi bile razvidne nove podrobnosti iz razvpite afere Baričevič, kljub temu pa se je nenadoma pojavila nova prijava, tokrat dana protikorupcijski komisiji.


 Le kdo je zavrtel kolesje in kdo je tisti, ki si nikakor ne želi, da bi slovenska javnost končno izvedela, kaj vse se je dogajalo v usodnih trenutkih na Oražnovi ulici? Očitno je to uspelo odkriti tožilki Dragici Kotnik. Specializirani oddelek vrhovnega državnega tožilstva, ki ga še vedno začasno vodi Kotnikova, je že na začetku leta našel sledove krvi na stikalu v prvem nadstropju, sledovi pa niso pripadali niti pokojnemu Sašu Baričeviču niti policistu, ki se je ranil ob intervencijski ustrelitvi psov. Šlo je za sledove krvi druge osebe, ki pa jih policisti niso raziskovali, čeprav jih je nanje opozorila pokojnikova sestra takoj po tragičnem dogodku. Prav zaradi nevestnega dela policistov se je Kotnikova odločila za obtožnico zoper policista, zaradi česar ji je bil izdan poseben račun.


V hišni preiskavi na domu Kotnikove so po pričevanju očividcev obračali liste knjig, zaplenjen je bil celo računalnik enega izmed družinskih članov, pregledano je bilo osebno vozilo tožilke, dokler se kriminalistični vpad ni nadaljeval tudi v Ljubljani, kjer so pregledali tožilkino delovno mesto ter ji ob tem zasegli službeni računalnik in prenosni telefon. A vse to še vedno ni bilo dovolj, saj so kriminalisti nadaljevali delo tudi v tožilkinem službenem stanovanju. Čeprav je od preiskave minilo že nekaj dni, ji zaseženih predmetov še niso vrnili, v zakulisju pa že tečejo novi načrti. Po vsem, kar se je zgodilo, je jasno, da bo tožilka Kotnikova morala zapustiti svoje delo. Nad njo visi suspenz, po objavi razpisa pa bo njeno delo vodje specializiranega oddelka vrhovnega državnega tožilstva prevzel nekdo, ki povsem jasno razume, kakšen je okvir »neodvisnega, nepristranskega, pravočasnega, preglednega in učinkovitega preiskovanja kaznivih dejanj«.
 

Loading...