thomas mathew crooks Svet24.si

Kaj je znanega o strelcu na predsedniškega ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1 Necenzurirano

Zakaj nas desnica straši, da je Ljubljana nevarna

nika kovac pl Reporter.si

Zaplankana Slovenija: lobistično ozadje - zakaj ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Ne boste verjeli, kje smo ujeli mamo Luke Dončića Njena.si

Mirjam Poterbin z mladostno energijo v petdeseta

poroka rupnik Ekipa24.si

Sanjska poroka slovenskega športnika, na njej pa ...

Kolumnisti

Biserka Karneža Cerjak: Ko spregovorijo madame

Deli na:
Biserka Karneža Cerjak: Ko spregovorijo madame

Očitki, da je bil tudi Janko Goršek, ki bo odstopil s položaja generalnega direktorja slovenske policije, politično imenovan, niso večni, temveč utemeljeni. Prav zato je njegova pripomba, da nikoli ne bo grel kljuke vrat katere od političnih strank, ker je policist, ne pa politik, le še ena všečna floskula, ki je bila vržena v javnost za to, da pritegne čim več pozornosti in da se z njo ožigosa vlado, ki naj bi nameščala politične izbrance s smislom za »pravilno razumevanje dela policije«.

Da je bil prvi med policisti tudi sam politični kader, potrjuje že neverjetno hiter odziv nekdanjih političnih izbrancev na njegov odstop. Takoj se je oglasil nekdanji predsednik LDS Iztok Podbregar, prej šef Sove, ki se je v zadnjem času najbolj proslavil po svojem pričanju v korist razvpitega narkomanskega barona Dragana Tošića, ogorčena je tudi Katarina Kresal, nekdanja ministrica za notranje zadeve. Tako kot je še nedavno  v pismih bralcev našega tednika lovila sapo, češ kako smo vendar lahko zapisali na laži temelječo, podlo, neetično in neprofesionalno govorico, da naj bi bila osumljena, da je uživalka kokaina, tako se je zdaj nadvse čudila, da lahko pride do predčasnega odstopa prvega med policisti prav zdaj, ko naj bi policija delala več kot odlično. To naj bi potrjevali predstavljeni rezultati Nacionalnega preiskovalnega urada. Kar težko je verjeti, da se je morda celo navdušila nad kazensko ovadbo zoper nekdanjega evropskega poslanca Zorana Thalerja, sicer nekdanjega vplivnega člana propadle stranke LDS, ki ji je do volitev predsedovala prav Kresalova; Thaler je namreč še vedno osumljen sprejemanja podkupnine v zameno za vložitev dopolnil k evropski zakonodaji.

Tudi novica o tem, da naj bi Hypo Leasing znova oddal prostore stavbe NPU na Dimičevi uliciv najem državi po bistveno nižji najemnini kot poprej, objekt pa bi po poplačilu zadnjega obroka za najem prešel v državno last, ji vendar ne more biti všeč. Taka rešitev je v nasprotju z njenim nekdanjim ravnanjem, ko je še kot ministrica dovolila, da je lahko lastnik Ram Investa, Igor Pogačar, oddajal stavbo NPU ministrstvu za notranje zadeve za rekordno mesečno najemnino več kot 123.000 evrov, po dokončnem izplačilu posojila Hypo banki pa bi postal celo njen lastnik. Da je bil Igor Pogačar tudi njen družinski prijatelj, ni nič novega, nič novega ni tudi zapis, da Janko Goršek v resnici ni bil nikoli prvi policist zaradi strokovnosti, temveč je bil prvi zgolj zaradi političnega kadrovanja Katarine Kresal. To ni očitek, ampak dejstvo.