stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Liliput proti Guliverju

Deli na:
Liliput proti Guliverju

Andrej M. Poznič, duhovnik in publicist - Foto: Primož Lavre

Pravkar minule volitve so nam prinesle pestro parlamentarno sliko. Devet strank in dva manjšinca! En Guliver in množica Liliputancev, ki jih druži samo to, da ne marajo Guliverja.

Pravzaprav ga tako sovražijo in se ga tako bojijo, da so že vnaprej sklepali »koalicijo voljnih«. Celo »novi obraz« Šarec se je pridružil karavani šakalov in obljubljal, da nikakor ne bo šel z Janšo v vlado. Zaradi tega so mu brezplačno delali reklamo in mu pridobili trinajst poslancev. A že zdaj spada med staro gardo.

Šele ko bodo volivci, ki svoj glas tako radi dajejo mačku v žaklju, dozoreli in se odpovedali tej škodljivi navadi, bodo izgledi nekoliko boljši in bo naša demokracija normalna. Kajti nenormalno je, da poskuša celoten kontinuitetni blok ožigosati desnosredinsko stranko kot skrajno. Skrajni so Levica, skrajen je Jelinčič, partikularen je Desus, preostali pa so desno ali levo, daleč od skrajnosti.

Matematika nam pokaže, da bo brez Guliverja težko sestaviti vlado. Privoščljiv nasmešek na Cerarjevem obrazu, ko je govoril o Janši, pove vse. Resnično, Janša bi dosegel mojstrovino, če mu uspe sestaviti vlado. SDS + LMŠ + SMC = 47. Bi šlo? Ne, ker so obljubili, da z Janšo ne.

LMŠ + SMC + SD + L + SAB = 47. Si predstavljate? V tej druščini bi Levica radikalizirala socializem, nesvobodo in uničevanje vsega, kar diši po demokraciji, republiki in svobodi. Dodajte tej konstelaciji še stranko klovna, ki bo obljubljal nemogoče, pa smo zanesljivo v Venezueli. In vendar bodo poskusili. Če bo v tako vlado rinil Tonin, potem bo NSI obsojena na propad. In pri tem bom tudi sam pomagal.

Vlado bo težko sestaviti. Verjetno bomo šli kmalu na volitve, in če bo do tedaj migrantska kriza bolj vidna in prisotna v glavnem mestu, če migrantov ne bodo mogli več skrivati in o njih v medijih molčati, potem bo rezultat še toliko bolj jasno v prid SDS in Janši, ki si tokrat resnično zasluži moje čestitke k sicer pirovi zmagi.