Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vse obolele iz vse Slovenije bi bilo treba centralno pošiljati v posebne covidenote, da preprečimo širitev kot požar po domu

Deli na:
Vse obolele iz vse Slovenije bi bilo treba centralno pošiljati v posebne covidenote, da preprečimo širitev kot požar po domu

Mag. Igor Muževič, dr. med., predsednik Sindikata zdravnikov družinske medicine Praktikum - Foto: Primož Lavre

Igor Muževič, zdravnik, o tem, ali bi morali več okuženih starostnikov pošiljati v bolnišnice

Dejansko ima prav tukaj skupnost socialnih zavodov. Tudi sam sem kot soavtor priporočil, kar je sprejel najvišji strokovni organ družinske medicine, da bi bilo treba centralno pošiljati vse obolele iz vse Slovenije v posebne covidenote, predvsem da preprečimo širitev kot požar po domu, kar je bila glavna težava v Sloveniji. Pardon, druga glavna težava.

Prva glavna težava je bila, da je sploh prišlo do vnosa virusa, zaradi tega, ker je še pri prejšnji garnituri to bilo dejansko na neki način facilitirano, se pravi olajšano. Mi smo se borili v nasprotju z navodili marsikdaj. Tudi tukaj smo želeli, da se vzpostavi centralna enota, ni se vzpostavila. Najverjetneje se tudi ni dala tako hitro vzpostaviti. Samo pošiljanje v bolnišnice pri nekom, ki mu ne bi pomagala bolnišnična oskrba, pa bi tudi lahko prineslo dejansko težave v sami bolnišnici. Tudi tam lahko prihaja do težav.

Predvsem če se pogovarjamo o kakršnih koli resničnih listah za odpis, jih pa imamo že nekaj desetletij v Sloveniji. Namreč, najranljivejše, krhke skupine starostnikov imajo toliko premalo časa. Normativi so takšni, da jih celostno ne moremo obravnavati, bodisi doma bodisi v skupnosti socialnih zavodov. In zakaj je recimo Avstrija tako uspešna? Čisto drugi standard je. Bolj so ločeni, več kadra imajo, in čeprav je prišlo do vnosa, so ga lahko zajezili.

TARČA TV SLOVENIJA