Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vsak, ki se v službi ne počuti varno, naj ostane doma. Takšno stanje bo trajalo še nekaj časa. V teh časih je zdravje zaposlenih in družin na prvem mestu.

Deli na:
Vsak, ki se v službi ne počuti varno, naj ostane doma. Takšno stanje bo trajalo še nekaj časa. V teh časih je zdravje zaposlenih in družin na prvem mestu.

Dr. Jure Knez, soustanovitelj podjetja Dawesoft - Foto: arhiv

Dr. Jure Knez, soustanovitelj podjetja Dawesoft, ki velja za trboveljsko zgodbo o uspehu

»V Dewesoftu smo pred korono delali od 8. do 16. ure. Veliko smo razmišljali o tem, ali bi bilo bolje v teh razmerah podjetje popolnoma ustaviti. Po analizi stanja smo ugotovili, da bo v takšnih razmerah treba delati še kar nekaj mesecev, zato smo po zgledu farmacevtske in vesoljske industrije procese dela organizirali tako, da bo v podjetju veliko bolj varno kot kjerkoli drugje,« pravi Knez.

Delo so organizirali tako, da zaposleni v večini delajo na daljavo od doma, prisotni v podjetju pa po novem delajo v dveh izmenah. Število ljudi v enem prostoru so s tem razpolovili. Sodelavci sedijo vsaj tri metre stran drug od drugega, na menjavi izmene se ne srečujejo in se med seboj ne obiskujejo. Kjerkoli je mogoče, so uredili delovni proces z eno osebo v prostoru. Material razkužujejo, preden ga posredujejo sodelavcu. Čeprav zaupajo dobro pripravljenemu delovnemu okolju, so nam v podjetju povedali naslednje: »Vsak, ki se v službi ne počuti varno, naj ostane doma. Takšno stanje bo trajalo še nekaj časa. V teh časih je zdravje zaposlenih in družin na prvem mestu.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24