stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Stanislav Kovač: Bratuškova je v resnici slovenski Berlusconi

Deli na:
Stanislav Kovač: Bratuškova je v resnici slovenski Berlusconi

Stanislav Kovač: Bratuškova je v resnici slovenski Berlusconi. Berlusconi je Italijo kot večkratni premier pripeljal v bankrotiran položaj, ko se država na tujih trgih ni mogla več zadolževati in je mesto sanatorja prevzel Mario Monti, ki je uspešno saniral Berlusconijevo dediščino in povrnil zaupanje tujih trgov v Italijo. V predvolilni kampanji za volitve 2013 je Berlusconi istega Montija razglasil za svojega največjega sovražnika in se na volitvah velikopotezno povzpel v sam vrh državne politike, da bi razgradil vse, kar je naredil Monti.

Podobno zgodbo imamo pri Bratuškovi: po njenem odhodu z ministrstva je Janez Šušteršič kot sanator prevzel bankrotirani državni proračun Bratuškove, močno zmanjšal proračunski primanjkljaj, začel sanacijo bank s slabo banko in tako povrnil zaupanje finančnih trgov v slovensko državo. Bratuškova se je lani kot poslanka PS spremenila v veliko medijsko zvezdo, ko je ministra Šušteršiča vseskozi označevala za največjega škodljivca in najhujšega sovražnika, medtem ko je sam saniral njeno bankrotirano dediščino. Na koncu se je Bratuškova kot Berlusconi zavihtela v sam vrh slovenske politike, da bi takoj razgradila vse, kar je naredil Šušteršič.

Po Berlusconijevi vrnitvi na italijanski politični vrh se je podražilo zadolževanje italijanske države in pocenila vrednost italijanskih delnic. Enako se dogaja Sloveniji, saj se je na vrh države povzpela Bratuškova, ki je v preteklosti že bankrotirala proračun slovenske države, hkrati pa napoveduje odpravo slabe banke, kar nam bo znova zaprlo vrata na mednarodne finančne trge. Sloveniji pod Bratuškovo res ni pomoči. Gotovi smo!

Finance.si