Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Šarec o Toninu: Minister za obrambo bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo

Deli na:
Šarec o Toninu: Minister za obrambo bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo

Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Slovenska vojska je na južni meji prisotna že nekaj let in sodeluje s Policijo. 37.a člen bi ji podelil dodatna pooblastila, kar pa še vedno ne pomeni, da bi delovali samostojno, brez policije. Lanskega avgusta je policija obravnavala cca. 2200 nezakonitih prehodov meje, kar je več kot v zadnjih treh mesecih skupaj. Torej številke ne potrjujejo potrebe po 37.a členu.

Kljub temu smo bili v LMŠ pripravljeni podpreti aktivacijo člena, a pod določenimi pogoji. Če bi vlada res tako nujno potrebovala ta člen, bi se bila pripravljena pogovarjati, a se ni. Torej na podlagi tega lahko sklepamo, da aktivacija ni potrebna.

Vsak dan poslušamo, kako je to naša vojska in da ji ne zaupamo. NASPROTNO, vojski in policiji zelo zaupamo, saj je ravno naša vlada namenila dodatna sredstva obema, kar je zlasti v policiji zelo opazno.

NIKAKOR pa ne zaupamo ljudem, ki ju vodijo, saj so čez noč obglavili vrh vojske in policije, tako da vojska nima načelnika in ga bo šele treba imenovati. Minister za obrambo pa bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo.

Vsi, vključno s predsednikom vlade pa imajo čas na tviterju obračunavati zdaj z novinarji, naslednji hip s kom drugim. Torej je jasno, da vladi, ki v zakon za pomoč gospodarstvu pripelje dodatna policijska pooblastila, ne gre zaupati.

Na koncu pa je treba dodati, da je oba zakona, zlasti pa 37.a člen, Zakonodajno pravna služba DZ raztrgala.

Zato še enkrat, zaupamo policistkam in policistom, pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, ne zaupamo pa tistim, ki jih vodijo. Žal, s svojimi kadrovskimi in drugimi potezami so zaupanje porušili.

FB