testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Napad na policijo nam kaže kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine

Deli na:
Napad na policijo nam kaže kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine

Dr. Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Dr. Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost, o tem kdo izdaja Slovenijo

Slovenija in Slovenci smo trden in trpežen narod, ki je zgodovinsko dokazano pokazal neizmerno trdoživost pri soočanju z vdori na naše narodno ozemlje. Boj za našo zemljo in boj proti okupatorjem nas je zgodovinsko zapisal kot narod zmagovalcev.

Zadnja vojna in bitke, ki smo jih bili, je Slovence iz naroda spremenila v nacijo. Enotnost naroda, družbe in politike bo za vedno zapisana v zgodovino. Voditelji in junaki vojne 1991 bodo zapisani z zlatimi črkami. So pa žal nekateri voditelji, takratni obrambni in notranji minister, svojo zgodovinsko zaslugo razumela napak. Kot bianco menico za trgovino z orožjem, krajo in črpanje javnih sredstev. Kasneje je bil nekdanji notranji minister obsojen na zaporno kazen, nekdanji obrambni pa prav tako. Slednjemu sem takrat iz prepričanja pomagal priti iz zapora. Kmalu po začetku prestajanja zaporne kazni so se najine poti začele razhajati. Spoznanje delovanja aparata SDS, ki deluje po načelih mafijskega poslovanja, kjer vse poti vodijo do vodje in njegovega najožjega kroga, mi je bilo popolnoma tuje.

Razhod z nekom, ki je kariero začel kot mladi komsomolec in je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa je goreč vernik, je bil naravna posledica. Način njegovega delovanja je škodljiv za demokracijo in za desnosredinsko politično opcijo, ki je ujetnik ex komunističnega totalitarca. Človeka, katerega edini motiv za delovanje v politiki sta slast po oblasti in neizmerna želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili “krivico”. Knjiga spoznanj v zvezi s tem bi bila zelo debela.

V sedanji vlogi svetovalca za nacionalno varnost sta me v zvezi z Janezom Janšo neprijetno presenetili in razočarali še dve stvari. Prvič, zakaj je tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov, odkrito je sredi Zagreba javno zagovarjal takšna, Sloveniji škodljiva stališča. In, drugič, zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi. Ob medijskih razkritjih, da posredno ali neposredno k stranki SDS in njenemu fakenews imperiju redno pritekajo milijoni se logično zastavljajo vprašanja. Zakaj ti nekdo daje milijone, kakšno izdajo slovenskih nacionalnih interesov pričakuje in seveda nas kot državljane upravičeno zanima tudi izvor tega denarja? Slovenci in Slovenija moramo in bomo dobili odgovore na ta vprašanja.

Potreboval sem čas, da sem spoznal vse razsežnosti takšnega, Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote. Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Knovs s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kaže kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine. Spomnimo se vsi skupaj zgodovine, avtoritarizmi ali totalitarizmi so pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij.

Ne dovolimo, da Slovenija v letu 2020 stopi na to zgodovinsko preizkušeno napačno pot.

Vse dobro Slovenija.

FACEBOOK