supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Izjava dneva

Državljanka Marta je leta 2008 investirala 8440 evrov v oglas proti Janševi vladi – dolgoročno zelo dobra naložba

Deli na:
Državljanka Marta je leta 2008 investirala 8440 evrov v oglas proti Janševi vladi – dolgoročno zelo dobra naložba

Miro Petek - Foto: Bobo

Miro Petek, nekdanji novinar in poslanec, o zgodovini komisarske kandidatke Marte Kos

Kako zanimivo, ravno na današnji dan, 18. septembra leta 2008, je Marta Kos, takrat še tudi Marko, objavila v Dnevniku celostranski oglas, s katerim je izrazila »sram in žalost« nad razmerami v državi. Seveda, to je bil čas pred parlamentarnimi volitvami (te so bile v nedeljo, 21. septembra 2008), lotila pa se je takratne vlade @JJansaSDS, vse od ministra Dimitrija Rupla, Vaska Simonitija, Mateja do Viranta..., to svojo žalost in bes je čez ves format časopisa strnila v 12 točkah. Ja, to je bil tudi čas afere Patria in uvoza oddaje finske nacionalne televizije YLE, kjer je bila vidna naveza Kos-Pop TV.

Državljanka Marta je v ta oglas investirala 8440 evrov in danes se vidi, da je bila to njena dolgoročno zelo dobra naložba. Mogoče najboljša doslej. Ne le, da je mobilizirala leve volivce in mastno pljunila na desno, na ta način si je utrdila položaj na levi politični sceni. Tako močno in trdno, da so pokleknili tudi bolj na desno, kamor naj bi bila nagnjena Komisiji, ki jo sestavlja @vonderleyen iz družine @EPP, članica te familije pa je tudi @strankaSDS. Resnici na ljubo, @EPP vse bolj fura rdečo agendo in se odmika od žlahtne ljudske opcije. Zapisano prekličem, če bo v Bruslju repriza Alenke Bratušek.



Vsaj na današnji dan spomina na oglas in ob zaslišanju Kosove v slovenskem parlamentu bi lahko kak novinar ali plačani  politik stopil v časopisno dokumentacijo in postregel javnosti s celotnim besedilom oglasa. Kot zanimivost. Ob tem pa izbrskali še njene dnevniške zapiske v sobotnem Delu izpred mnogih let, kjer je zelo tankočutno opisovala, kako se ob vsakem obisku Koroške ustavi v Velenju in se ob tamkajšnjem kipu pokloni liku in delu JBTita. Kot zanimivost.

X.com