Navsezadnje so do pred nekaj tisoč leti, ko se je gojenje rastlin resno razvilo, ljudje jedli divjo zelenjavo, ki je močnejšega okusa, bolj grenka in trpka, bolj aromatična.
Malo smo postali razvajeni zaradi hrane, ki raste na policah trgovin.
Pri kmetih je zame zanimiv odpor nekaterih, ki rastlin iz gozda nočejo jesti, ker se doma sami trudijo z gojenjem hrane.
Vsi pleveli so rudninsko od tri- do štirikrat bogatejši od gojene zelenjave in skoraj vsi so užitni.
Da ne bi kdo mislil, da se samo po grmovju smukam in vsakih nekaj dni ven pogledam. Sem popolnoma civiliziran človek.
Nič ni narobe z glutenom ali s kruhom, le količine, ki jih človeštvo poje, so problem. Kjer jedo riž, je zgodba čisto drugačna. Ljudje so vitki, suhi, živijo dolgo. Poglejte Nepalce.
INTERVJU V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24