104-letna-monika-kovač Svet24.si

104-letna Monika Kovač: "Za dolgo življenje ...

zmago jelinčič Svet24.si

Je Jelinčič obrnil hrbet Janezu Janši? Naslovil...

ana ros Svet24.si

FOTO: V zadnjem času odjeknilo kar nekaj novic o ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Izjava dneva

Ko se enkrat začneš pogovarjati z Janezom Janšo, ti mora biti jasno, da te ni več. Da ob njem ni koeksistence. Je le podrejenost.

Deli na:
Ko se enkrat začneš pogovarjati z Janezom Janšo, ti mora biti jasno, da te ni več. Da ob njem ni koeksistence. Je le podrejenost.

Leon Magdalenc - Foto: Revija Zarja

Leon Magdalenc, kolumnist

In prav s temi zombiji je povezano prvo upanje v letu 2022. Da ni šans, da še kdaj dobijo kakšen glas na volitvah. Da je najbolje, da se res preselijo v neko vzporedno zombijsko realnost. In čez dobrih sto dni ne bo nobene šanse, da v parlament pride stranka, ki se bo nekaj obotavljala, iskala neke kompromise, neke kvazi sredinske cigu miguje in pri volilcih dajala vtis, da je pripravljena na pogovore z vsemi. Po dveh letih nam je jasno, da to ne pride v poštev. Niti v zombijskem svetu ne. Ko se enkrat začneš pogovarjati z Janezom Janšo, ti mora biti jasno, da te ni več. Da ob njem ni koeksistence. Je le podrejenost. Je le vse tisto, kar je že zdavnaj zapisal njegov podrejenec Dimitrij Rupel: on ne išče sodelavcev, ampak služabnike in vernike.

Dnevnik