Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

009 Njena.si

Slovenska pevka Eva Černe se je poročila

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Kako naj jemljemo resno voditelja, ki se ves čas prepira po tviterju, joka in cepeta, ker sta dve novinarki o njem grdo pisali?

Deli na:
Kako naj jemljemo resno voditelja, ki se ves čas prepira po tviterju, joka in cepeta, ker sta dve novinarki o njem grdo pisali?

Miha Kovač - Foto: Primož Lavre

Miha Kovač, profesor, založnik in nekdanji dolgoletni urednik

Če narediva rezime Janševe vlade …

Oh. Poleg že omenjenega je bila totalna blamaža prepiranje po tviterju z raznimi evropskimi voditelji, da ne govorimo o čestitki Trumpu za zmago na volitvah. Tako po nepotrebnem se zameriti ameriški administraciji je neumnost. Drugače pa … mislim, da so določene ukrepe pri zajezitvi pandemije  v prvi fazi izpeljali dobro, tudi gospodarstvo je trenutno v dobri kondiciji. A kaj, ko tega niso znali vnovčiti, saj so se tudi glede pandemije v zadnjem letu zapletli v številna nepotrebna protislovja, ki jih niso znali ne priznati, niti se zanje opravičiti. Še več, na svoje napake so bili občasno celo ponosni. Ne mislim samo na kazen 400 evrov za prehranjevanje z rogljičkom na ulici: načina, na katerega so se lotili Jaše Jenulla, bi bil vesel tudi Putin. Umberto Eco je ločil dve vrste neumnosti. Ena je, da si neumen, pa tega ne veš, to je blaga oblika neumnosti. Radikalna pa je, da si neumen, hkrati si še ponosen na to. In Janševa vlada je bila ponosna, da dela določene stvari narobe in da išče konflikt z vsemi. Le kako naj, konec koncev, jemljemo resno voditelja, ki se ves čas prepira po tviterju, joka in cepeta, ker sta dve novinarki o njem grdo pisali? To ni državniška drža.

Celoten intervju z Miho Kovačem lahko preberete v tiskani izdaji Reporterja