Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Jernej Pavlin: Največjo grožnjo demokraciji predstavlja nereformiran pravosodni sistem

Deli na:
Jernej Pavlin: Največjo grožnjo demokraciji predstavlja nereformiran pravosodni sistem

Jernej Pavlin, tiskovni predstavnik SDS: Nekdanjemu članu občinskega komiteja Zveze komunistov Slovenije v Kopru in partijskemu sekretarju (op.u.: danes predsedniku vrhovnega sodišča Branku Masleši) sporočamo, da sodstvu nezaupnico izreka narod in ne le SDS. Državljanke in državljani namreč odločno trdijo, da je sodstvo neučinkovito, po raziskavi Eurobarometer pa mu zaupa zgolj 24 odstotkov Slovencev. Zadnjemu predsedniku sodišča Socialistične Republike Slovenije, ki je izdalo smrtno kazen, sporočamo, da si v SDS ne prizadevamo podrediti sodstva, temveč se zavezujemo, da ga bomo evropeizirali. To pomeni, da v slovenskem sodstvu ne bo prostora za partijske sekretarje in pripadnike komunističnega režima, ki so dokazano kršili temeljne človekove pravice in svoboščine. Poskrbeli bomo, da se podobna sramota nikoli več ne bo ponovila. Zato poudarjamo, da je skrajni čas za:

• dokončno razgradnjo dediščine totalitarnega režima v skladu z Resolucijo Sveta Evrope št. 1096, spremembe ustave, ki bodo omogočile vladavino prava in pravičnost ter preprečile diktaturo rdečega monopola ter uporabo dvojnih meril v pravosodju;
• spremembe procesne zakonodaje, ki bodo onemogočile zlorabo prava v politične namene, sprožanje političnih in ostalih montiranih procesov;
• dosledno uveljavitev standardov, ki bodo preprečili imenovanje na odgovorne položaje v tožilstvu in pravosodju tistih, ki so kršili človekove pravice in svoboščine oz. sodelovali v nedemokratičnih procesih v bivšem totalitarnem režimu.

Največjo grožnjo demokraciji torej predstavlja nereformiran pravosodni sistem, ki ga obvladujejo sile bivšega zločinskega totalitarnega režima in različni koristoljubni lobiji, ki pod krinko samostojnosti in neodvisnosti razgrajujejo zametke demokratične in pravične družbe ter vladavino prava.

Ob imenovanju partijskega sekretarja Masleše na mesto predsednika Vrhovnega sodišča RS smo v SDS zapisali: "Njegovo imenovanje razumemo kot vračanje države v preteklost in rehabilitacijo vseh tistih, ki so take zločine izvajali, jih predpisovali ali pri njih kakorkoli sodelovali." Čas je, da to spremenimo.

 

Zapis Jerneja Pavlina na povezavi: http://www.sds.si/news/14149