stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Janković ima polna usta socialističnih parol in polne žepe kapitalističnih dolarjev

Deli na:
Janković ima polna usta socialističnih parol in polne žepe kapitalističnih dolarjev

Tomaž Štih, libertarec - Foto: Primož Lavre

Tomaž Štih, libertarec

Ljubljanski župan je res edinstven primer. On je bil na začetku na pravem mestu ob pravem času. On je Ljubljano prevzel po dveh mandatih Vike Potočnik in Danice Simšič, ki sta bila ne pretirano uspešna, ker smo imeli politično kulturo nekonfliktnosti in všečnosti in smo izvolili dve gospe, ne zato, ker bi bili pretirano izkušeni v vodenju takih zadev, ampak zato, ker sta bili gajstni babi.

Ti projekti, ki sta jih oni delali cel mandat, Janković kot gradbinec poje za zajtrk, naredi čez vikend. Seveda so ljudje opazili, da nekdo, ki je izkušen gradbinec in mešetar, to dejansko lahko pelje bistveno uspešneje, to, kar niso opazili, pa je, da nas je vse stalo 50 odstotkov preveč in da Janković, kolikor je uspešen gradbinec in mešetar, je izrazito neuspešen finančnik in mu pravzaprav vse propade. Pušča uničena podjetja, pušča dolgove za sabo.

To so vidne stvari, nevidne stvari pa so še, da je Ljubljana zdaj zadolžena do zakonskih meja in da se vsake toliko časa pojavijo prošnje, da se dovoli Ljubljani povišat zadolževanje, da se dovoli stanovanjskim skladom povišat te zadeve. Ravno zato, ker je bil ta denar potrošen. Iz tega stališča je jasno, da politiki, ki gradijo s cementom, imajo ljudem kaj za pokazat, prikrito pa ostane, kake so posledice tega. Mislim, da je škoda, da se ni zgodilo, da bi bil Janković samo izvajalec in da bi imel nekega sposobnega finančnika nad njim, ki bi ga komandiral, ker bi dosegli bistveno več za bistveno nižjo ceno. 

Po drugi strani v političnem smislu pa je Janković stara elita, levičar, maziljenec globoke države in njemu se ne more nič zgoditi. On je nedotakljiv, njemu trofejno skurijo dokaze na policiji in tožilstvu. Vse dolgove, mislim, da ima njegova družina danes skupaj na desetine milijonov dolgov in to bo enostavno šlo v prisilnih poravnavah oziroma kakorkoli bodo to že naredili v odpise, on bo pa še naprej glavni govornik na prvomajskih proslavah za delavstvo. V skladu s staro socialistično šolo, da je socializem nekaj, kar se govori, ne kar se v resnici dela. Janković se točno tako obnaša, on ima polna usta socialističnih parol in polne žepe kapitalističnih dolarjev. 

INTERVJU NA TV SLOVENIJA