Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Janez Janša: Vsaka drugačna sodba kot oprostilna bi pomenila večji razpad prava in pravičnosti v Sloveniji

Deli na:
Janez Janša: Vsaka drugačna sodba kot oprostilna bi pomenila večji razpad prava in pravičnosti v Sloveniji

Janez Janša: V zadevi Patria pa se ideološkim naslednikom vojaškega tožilstva, Hrastarjevi, Ferlincu in Lamešiču ni zdelo za potrebo obtožbe utemeljevati niti na tako trhel način, kot so to naredili na Roški na procesu JBTZ. Preprosto so napisali in v sklepnih besedah ponovili, da sem neznanega dne na neznanem kraju in na neznan komunikacijski način prejel obljubo nagrade za nekoga drugega. In to zato, da sem neznanega dne na neznanem kraju na neznan način vplival na uradne osebe, da so naredile neznano uradno dejanje.

Tožilca sta v ponedeljek pet ur brala sklepno besedo, pa v vsem tem času nista navedla niti enega dokaza za te absurdne trditve, prav tako pa nista navedla niti enega od elementov, ki so potrebni za kvalifikacijo kaznivega dejanja sprejetja obljube nagrade zaradi posredovanja.

Tožilec Ferlinc je politiziral, namesto da bi navedel en sam dokaz za svoje trditve, se je z vpletanjem že zdavnaj zavrnjenih obtožb iz udbovske delavnice o trgovini z orožjem zatekel še k obrekovanju in zanikanju osnovnih pravnih norm.

Mimogrede, ali se vam ne zdi čudno, da po enormnem številu obravnav in ob desetinah priložnosti še nihče od novinarjev ni hotel vprašati tožilca Ferlinca vsaj to, kakšna je ta nagrada, ki naj bi mi jo obljubili? En evro ali en milijon? Poceni letalske karte kot jih ima Gregor Virant? Hišo v Murglah, kot sta jo dobila Kučan in Stanovnik? Privilegirano pokojnino, kot jo ima Spomenka Hribar? Službo v Bruslju za 20.000 evrov na mesec, kot sta jih dobila Rop in Cvikl? Posle za milijon, kot jih ima Drago Kos?

Vsaka drugačna sodba kot oprostilna bi pomenila večji razpad prava in pravičnosti v Sloveniji, kot je bilo to v primeru procesa JBTZ pred 25 leti.

Planet Siol.net