zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Janez Janša: Nič pa ne bi imeli proti, če bi nastala še kakšna zares liberalna stranka

Deli na:
Janez Janša: Nič pa ne bi imeli proti, če bi nastala še kakšna zares liberalna stranka

Zdaj vendarle živimo čas, ki obeta, ki predstavlja rojstvo nekega novega upanja. Legitimnost oblasti, ki jo imamo, je vprašljiva, zato se sesuva sama vase. Posledice čutimo vsi. Skrajni čas je, da se ta ljudski glas, ki se je na referendumu prebudil, ponovno aktivira na naslednjih volitvah, ki bodo gotovo predčasne, ker ta oblast do konca mandata ne bo zdržala, ker je grajena na pesku. Predčasne volitve, že tretje po vrsti, so dejstvo. Vprašanje je samo, kakšno prevaro bodo do takrat spet pripravili.

Po Janševem je največja dilema, kdo bo naš glavni tekmec za relativno večino.»Zagotovo ne stranke, ki so danes v vladi. Vedno nekaj mesecev pred volitvami predstavijo nek nov obraz, neobremenjen … Čez nekaj mesecev ta iluzija pade, škoda pa je narejena.« Janša je povedal, da je dva »uspeha« zdajšnja vlada v preteklem letu vendarle dosegla. »Protiustavno je poslancu opozicije vzela mandat in poskušala je ukiniti spol. Drugače pa se ukvarja zgolj s spuščanjem dimnih signalov ali pa držanjem maske tistim, ki so iz slovenskih bank pokradli milijarde in pod krinko raznih hišnih preiskav. Zadaj potekajo neki procesi, ki imajo zelo težke kadrovske posledice.« Navedel je menjave vodstva DUTB, SDH in podobno.

Demokratični lok, tako Janša, potrebuje okrepitve, mogoče še kakšnega partnerja, nič pa ne bi imeli proti, če bi nastala še kakšna zares liberalna stranka, kar prinese določeno okrepitev na gospodarskem področju.

Radio Ognjišče, posnetek pogovora na POVEZAVI