golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

horoskop, nebesna, znamenja, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 18. aprila

srce ogenj Petisvet.si

Teh 5 nebesnih znamenj lahko do konca aprila ...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Izjava dneva

Brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti

Deli na:
Brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti

Foto: Primož Lavre - Igor Kršinar

Igor Kršinar, novinar

Danes zjutraj me je moj 13-letni sin vprašal, kdo v vladni koaliciji nasprotuje Guaidoju. Bil sem šokiran, da tako mlad fant sploh ve za Guaidoja, vendar mi je povedal, da spremlja dogajanje preko spleta. Prav tako preko TV ali spleta spremlja razmere v Venezueli, vidi, kako ljudje nimajo za jesti, prazne police v trgovini, ne morejo kupiti niti WC papirja, zato bežijo iz svoje domovine. Mojemu 13-letniku je jasno, kar mnogim odraslim z univerzo, celo profesorjem mednarodnih odnosov, ni. Ponosen sem nanj. 

Hkrati pa šokiran nad komentarji pod mojimi članki, polnimi sovraštva do Amerike. Kaj za božjo voljo pa so vam, nam vsem skupaj, naredili Američani slabega? Med drugo svetovno vojno so premagali Hitlerja. Če ga ne bi, bi danes ne razpravljali po FB v slovenščini, pravzaprav sploh ne smeli uporabljati FB. Če po vojni ne bi ostali v zahodni Evropi, bi ne bilo EGS in nato EU. In če hočete, če ne bi ZDA podprle Tita v sporu s Stalinom, bi bili v času komunizma taki reveži, kot so bili v vzhodni Evropi.

Se spomnite nedavne vojne na Balkanu? Šele po posredovanju ZDA je bilo konec morije v BiH in na Kosovu. Resda so kdaj storili tudi kaj napačnega. Toda brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti. Ter seveda nacionalisti, pogosto financirani od Putina. Zato ljudje, malo se zamislite. In raje premislite stvari, preden pišete neumnosti!

FB

Loading...