atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

Kellie Chauvin Svet24.si

FOTO: To je žena policista, ki je ubil Georga ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Izjava dneva

Brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti

Deli na:
Brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti

Igor Kršinar - Foto: Primož Lavre

Igor Kršinar, novinar

Danes zjutraj me je moj 13-letni sin vprašal, kdo v vladni koaliciji nasprotuje Guaidoju. Bil sem šokiran, da tako mlad fant sploh ve za Guaidoja, vendar mi je povedal, da spremlja dogajanje preko spleta. Prav tako preko TV ali spleta spremlja razmere v Venezueli, vidi, kako ljudje nimajo za jesti, prazne police v trgovini, ne morejo kupiti niti WC papirja, zato bežijo iz svoje domovine. Mojemu 13-letniku je jasno, kar mnogim odraslim z univerzo, celo profesorjem mednarodnih odnosov, ni. Ponosen sem nanj. 

Hkrati pa šokiran nad komentarji pod mojimi članki, polnimi sovraštva do Amerike. Kaj za božjo voljo pa so vam, nam vsem skupaj, naredili Američani slabega? Med drugo svetovno vojno so premagali Hitlerja. Če ga ne bi, bi danes ne razpravljali po FB v slovenščini, pravzaprav sploh ne smeli uporabljati FB. Če po vojni ne bi ostali v zahodni Evropi, bi ne bilo EGS in nato EU. In če hočete, če ne bi ZDA podprle Tita v sporu s Stalinom, bi bili v času komunizma taki reveži, kot so bili v vzhodni Evropi.

Se spomnite nedavne vojne na Balkanu? Šele po posredovanju ZDA je bilo konec morije v BiH in na Kosovu. Resda so kdaj storili tudi kaj napačnega. Toda brez ZDA v Evropi ne bi živeli v miru in blaginji. Tisti, ki spodkopavajo EU, so Rusi, Kitajci in islamisti. Ter seveda nacionalisti, pogosto financirani od Putina. Zato ljudje, malo se zamislite. In raje premislite stvari, preden pišete neumnosti!

FB

loading...
Loading...