kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Izjava dneva

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami?

Deli na:
Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami?

Uroš Slak - Foto: Primož Lavre

Uroš Slak, voditelj 24UR ZVEČER na Pop TV

Razkrivamo nesposobnost Janševe vlade, ki že 12. dan ni sposobna opraviti nabave skoraj šestih milijonov kosov mask in druge zaščitne opreme, ki jih je na Kitajskem za Slovenijo pripravila Alibaba. 

Medtem, ko je na Kitajskem zaščitna oprema čakala na potrditev nakupa, cene pa se zaradi trga in nepredvidljive logistike menjajo vsak dan, vlada raje podpisuje pogodbe z dvomljivimi dobavitelji zaščitne opreme.

Zakaj vlada raje omogoči pobiranje provizije zasebnikom in ostalim podjetjem, s katerimi je sklenila kar za 116 milijonov evrov pogodb, kot da bi preko svojih državnih podjetij, denimo Pošte Slovenije in Petrola, kupila opremo brez provizije in tako privarčevala denar oziroma omogočila zaslužek državnim podjetjem in tako polnila državno blagajno, ne pa da bo šla provizija pri nakupu mask v žepe zasebnih posrednikov.

Tudi Sandi Češko, eden najbogatejših Slovencev, je na prošnjo Janševe vlade zagotovil zaščitne maske in ostalo opremo brez provizije, vendar vlada posla ni izpeljala.

Ali gre zato, da bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije leta 1991, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami in ostalo zaščitno opremo, medtem, ko zdravniki, medicinske sestre, strežnice v domovih za starejše z nečloveškimi žrtvami proti koronavirusu za bagateljne plače rešujejo človeška življenja. 

24UR ZVEČER

loading...
Loading...