Revija Reporter
Izjava dneva

Bila sem soočena z ženskami, ki so vsem na očeh prakticirale samoprostitucijo

Vesna V. Godina
11 2.038

20. jul. 2024 6:00

Deli na:

Vesna Vuk Godina

Aleš Cipot

Vesna V. Godina, antropologinja, o ženskah, ki obiskujejo kozmetične salone

No, a se včasih pripeti, da se moram tudi jaz, ki sem zaprisežena nasprotnica trženja svojega telesa po za ženska telesa veljavnih tržnih standardih zahodnih potrošniških kultur, znajti v tovrstnem ambientu.

Tako sem se pred kratkim znašla na čakalni zofi majhnega kozmetičnega salona. Čakajoč sem bila nehote soočena s prihajajočimi, odhajajočimi in čakajočimi strankami. Ki so bile brez izjeme ženske. Zgolj in samo ženske. In to ženske, ki so javno, vsem na očeh prakticirale samoprostitucijo. »Self-prostitution«.

Preden kdo oziroma predvsem katera dobi ob zapisanem božjastni napad, naj pojasnim.

S samoprostitucijo mislim prakso, skozi katero se ženske same, prostovoljno, hote sebe konstituirajo za poceni seksualne objekte. Za kar še plačajo. Same sebi financirajo serijo praks in tretmajev, ki obljubljajo kot rezultat idealno tržno predpisano žensko podobo. Torej vitke, blond oziroma vsaj za silo svetlolase, brez maščobnih blazinic, porjavele, z mišicami na rokah in nogah, ki so dokaz (rednega) dela v fitnesu. Oziroma kot se to delo danes modno označuje, rezultat »trpljenja«.

Onaplus