nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Anja Bah Žibert o joku pred sodno palačo

Deli na:

 

Anja Bah Žibert: V teh dneh je slovenske portale preplavil eden od posnetkov dogajanja pred sodiščem, ki izkazuje žalost in strah ob izreku sodbe. Ne bom se spuščala na nivo kvazi novinarja, ki je po svoji maniri pripravil diletantski prispevek.

Seveda podobnih "analiz" vstajnikov, ki so po slovenskih ulicah metali granitne kocke in ogrožali življenja, obešali lutke, hodili in grozili po slovenskih domovih, zažigali in pozivali k javnemu linču, ni bilo. 

"Analize" tudi ni bilo, ko je snemalec medijske hiše pred sodiščem brutalno podrl starejšo gospo.

Česa podobnega seveda ni bil nikoli deležen nekdanji predsednik države, ki je povojne umore proglasil za drugorazredne, tudi vaš stanovski kolega ne, ki je širil grozovito novico, da je sin takratnega predsednika vlade mrtev. Da so v enem nizkonakladnem tedniku poslanca SDS in njegovo družino primerjali z Göbbelsom, ali ko je sin ljubljanskega župana s smrtjo grozil novinarju…. Česa drugega od navijaškega foruma 571 tako ni za pričakovati.

A med enim in drugim obstaja ogromna razlika, pa naj dnevničar & company, govori in piše karkoli. Pred sodiščem se nas je zbralo več kot 1000 in zato, da smo prišli, nismo potrebovali "brezplačnega" koncerta in usmerjenega ter dobro načrtovanega vandalističnega pohoda.

In ravno to je tisto, česar se bojite ob vsej gonji proti nam. Tega se boji Pirnat, ki si je v včerajšnji oddaji z izrazom "sponzoriranci" privoščil čisti fiasko. Tega se boji Milan Kučan, ki je le nekaj ulic stran spremljal dogajanje pred sodiščem. Bojite se pokončnih Slovencev, ki jih ni mogoče zlomiti z diskvalificiranimi metodami režimskih sistemov, bojite se, ker ne bomo nikoli odnehali. Bojite se, ker gremo naprej. Bojite se naših solz, ker kljubujemo krivici in se borimo za pravico. Ravno zato je bilo potrebno javno odobravanje omenjenega posnetka na najbolj nizkoten način ustaviti.

Osebno nikakor nisem zgrožena nad vašim ravnanjem. Pravzaprav ni ničesar več, s čimer bi me lahko še presenetili. Avtorja omenjenega prispevka pravzaprav pomilujem. Če bi ga bilo vsaj "kaj v hlačah", bi se lotil vsebine obtožnega predloga tožilca, ki je v preteklosti sodeloval z organizacijo, ki je kršila človekove pravice, se lotil analize sodničinega izreka, ki je kot obsežen dokument nastal le v nekaj urah. Dejstva, da je eden od medijev obsodilno sodbo omenjal prej, preden je bila ta izrečena.

Res je, nad  takšnem škandaloznim procesom in zaskrbljujočim dogajanjem v naši državi, smo bili številni državljani, Slovenke in Slovenci, zgroženi, prizadeti in razočarani, saj je bila s tem dokončno pokopana pravna država. Na ta način je lahko obsojen vsak. Danes Janša, jutri ti.

Res je, jokala sem, jokala sem, ker... "jaz bratje pa vem za domovino".  www.sds.si