nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Aleš Hojs: Če bodo predčasne volitve, bom izgubil stavo

Deli na:
Aleš Hojs: Če bodo predčasne volitve, bom izgubil stavo

Če bodo predčasne volitve, bom izgubil stavo. Še vedno trdim, da jih ne bo. Res pa me malo presenečajo dogodki v zadnjih tednih – od klasičnega izsiljevanja Karla Erjavca (njegova stranka je v političnem prostoru v zadnjih dvajsetih letih naredila največ škode, to počasi spoznava tudi politična levica), skorajšnjega razpada zdravstvenega sistema, malverzacij v bankah, razsula družinske politike in še bi lahko našteval.

Precej skrb zbujajoče je tudi dogajanje v Luki Koper. Morda je politično upravičena namera desnega političnega pola, da tudi sama za rušenje vlade izkoristi dogajanje v Luki, ampak to v danem primeru po mojem ni ne smiselno ne pošteno. To, kar do sedaj počneta minister Peter Gašperšič in premier Miro Cerar, gre v primeru Luke Koper v pravo smer. Prav nesprejemljivo je, da je tri četrt Slovenije tarča sindikalistov in pijavk Luke.

Poglejte si njihove plače: zakaj bi moral imeti žerjavist v Luki skoraj dvakrat tolikšno plačo, kot jo ima zaposleni na Slovenskih železnicah, ali skoraj tako visoko kot zdravnik v zdravstvenem domu? Ne vem, zakaj naj bi slovenski davkoplačevalci vlagali v novo TEŠ 6 oziroma v drugi tir, pri tem pa Luka Koper kot glavni uporabnik tega tira ni pripravljena sodelovati. Gre za res veliko gnezdo starih partijskih struktur, ki iz ozadja vlečejo niti.

V tem primeru ima gospod Dragonja popolnoma prav, ko poziva računsko sodišče, finančno upravo in druge institucije, da pregledajo poslovanje Luke Koper in ugotovijo, kam in kako odteka denar.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA